Хороші новини про яйця, але не щодо цін на інші продукти

Філе курки може стати делікатесом

Вартість більшості продуктів зростає навесні щороку, адже зберігати торішній врожай такий тривалий час дорого й не просто. В першу чергу дорожчають овочі та фрукти. Найближчим часом експерти прогнозують подорожчання масла і м’яса, адже й корм для тварин зберігають ще з минулої осені.  

Лідери подорожчання – олія, цукор та яйця, - повідомляє Україна 24.

Наразі вартість яєць уже сягає майже 40 гривень у супермаркетах. Яйця подорожчали через посуху, а також через високу ціну на зернові – основний корм для курей у фермерських господарствах.

Проте у березні ситуація щодо яєць стабілізується, на ринку з'явиться більше фермерської продукції, тож десяток яєць подешевшає щонайменше на 5 гривень прогнозують аналітики.   

Прогнози щодо решти продуктів не такі втішні. Поки дорожчатиме зерно, дорожчатимуть харчі, в першу чергу – хліб, макарони, кондитерські вироби, цукор та олія.

Ми бачимо вже певну стабілізацію. І цілком імовірно, що вже подальшого зростання цін на зерно не буде. Однак ще певний шлейф у підвищенні цін на борошно і на певні субпродукти може бути у рамках від 5 до 10%, - розповів радник зі стратегічного розвитку президента Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа.

Однозначно підскочать у ціні весною м'ясо, зокрема куряче філе – на 5 грн. Нині філе курки продають від 95 до 110 гривень за кг. Свинина подорожчає до 130 грн за кілограм. Два головні чинники здорожчання – дорогі корми та наближення Великодня.

Матеріали Україна 24

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень