Ходьба вгору чи біг: відома тренерка розсекретила, що спалює більше калорій

Спортсменка звернула увагу на важливий нюанс

Щоб мати гарну фігуру, не втрачати м'язову масу та підтримувати тіло в тонусі, не обов'язково надриватися у спортзалі. Є два ефективні кардіотренування, які здатні дати потрібне навантаження без використання спеціальних тренажерів.

Це інтервальний біг та ходьба вгору. Однак, якщо розглянути детальніше різницю у цих видах спорту - який з них дозволить спалити більшу кількість калорій при відносно однаковій інтенсивності та часі занять?

Детальніше про це пише Tom's Guide

За словами відомої інструкторки з пілатесу Еймі Вікторії Лонг, яка тренує різних західних знаменитостей, доцільніше у цьому контексті займатися саме бігом. Не дивлячись на те, що ходьба вгору може здатися важчою, інтервальний біг вимагає від організму більшої витрати ресурсів. 

— Точна кількість спалених калорій залежить від різних факторів, таких як вага тіла, темп та інтенсивність, - каже фахівець.

Водночас Еймі Вікторія Лонг акцентує, що біг слід розглядати «своїм» видом спорту саме здоровим людям. Зазвичай він дає чимале навантаження на серцево-судинну систему людини. Хоча, так, він дозволить спалити більше калорій.

— Він спалює більше калорій за хвилину порівняно із ходьбою, що робить його більш ефективним способом.

 

Він також допомагає поліпшити щільність кісткової тканини, координацію та загальну серцево-судинну форму, - акцентує вона. 

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень