Гострий перець на зиму: пікантна закуска без мороки
Найпростіший рецепт
Інгредієнти:
- перець стручковий – 1 кг;
- пів літра чистої води;
- сіль – 1,5 ст. л.;
- цукор – 2,5 ст. л.;
- 1-2 шт. лаврового листя на одну банку;
- оцет – 100 р.
Приготування:
Перець слід ретельно промити й висушити на рушнику. Стерилізуємо окропом або в духовці банки, кришки.
На дно тари укладаємо лаврове листя, петрушку та інші спеції за бажанням.
Наповнюємо банки стручками впритул. Окріп заливаємо в банки доверху.
Треба дати перчику 15 хвилин відпочити під кришкою.
Розсіл злити в каструлю. Довести до кипіння. Додати сіль і цукор.
У кожну банку додати по 1 ст. л. оцту. Киплячим маринадом залити перець. Щільно закрутити кришки.
Закуска буде готова до вживання вже за місяць.
Джерело: Gurman
Радіо Трек: НОВИНИ