Смачно перезимувати: готуємо салати з помідорами та огірками – під кришку (РЕЦЕПТ)

Пропонуємо 2 простих варіанти смачних овочевих салатів на зиму

Перший варіант

Закуска з помідорів, огірків, цибулі та перцю

Усі компоненти вказані з розрахунку на літрову банку.

Інгредієнти:

  • середні огірки – 4 шт.
  • помідори – 4 шт.
  • болгарські перці – 2 шт.
  • середні цибулини – 2 шт.
  • пара зубчиків часнику
  • трохи олії
  • кропові парасольки – 2 шт. з насінням
  • по 2 ст.л. солі та цукру
  • 9% оцтовий розчин – 4 ч.л.
  • чорний перець горошком – 6 шт.

Приготування:

Нарізаємо помідори великими часточками, огірки – кружечками, цибулю – півкільцями, часник – навпіл, а перці – товстими соломками.

На дно баночки заливаємо кілька столових ложок олії, тоді кладемо помідори, огірки, цибулю й перець шарами. На овочі викладаємо часникові зубчики та кропові парасольки.

 

Далі засипаємо сіль із цукром, вливаємо оцет. Доверху заповнюємо банки кип’ятком, поливаючи тонким струмком.

Ставлю банки на рушник у каструлю і заливаємо їх до плічок водою. Стерилізуємо 15 хв і відразу закручуємо металевими кришками.

Перевертаємо та загортаємо ковдрою до повного остигання.

Другий варіант

Салат з помідорами та огірками

Цей ароматний салат можна їсти навіть у свіжомаринованому вигляді, присипавши зеленню, і поливши олією – вже через годину після нарізки.

З такої кількості овочів вийде близько 5-6 банок салату по 0,5 л.

Інгредієнти:

  • по 0,5 кг білокачанної капусти, бурих помідорів, огірків і солодкого перцю
  • ріпчасті цибулини – 3 шт.
  • соковита морква – 3 шт.
  • сіль без домішок – 1 ст.л. (без гірки)
  • цукровий пісок – 50 г
  • 9% оцет – 75 мл
  • олія без запаху – ½ склянки
  • ½ стручка гіркого перцю без насіння
  • лавровий лист – 4-5 шт.
  • чорний горошковий перець – 10 шт.

Приготування:

Тонкою павутинкою шаткуємо капусту, трохи присипаємо сіллю (із загальної кількості) і мнемо руками, щоб почав виділятися сік.

Помідори ріжуть часточками, а огірки – напівкружечками, моркву з перцем – соломкою.

Всі овочеві інгредієнти перемішують, тоді всипають цукор і залишок норми солі, далі вливаємо норму олії, кидаємо лавровий лист, горошковий перець і 2 ст.л. оцту від загальної норми.

 

Залишаємо заготівлю на годину.

Після цього ставимо заготовку на плиту, чекаємо, доки все закипить. Варимо 7-8 хв, весь час періодично помішуючи, щоб овочі не прилипли до дна. Наприкінці вливаємо оцет, перемішуємо.

Стерильні баночки заповнюють ще киплячою сумішшю до самого верху і  закручують провареними у кип’ятку бляшаними кришками, перевертають і загортають ковдрою.

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку по кличці Сем шукають у Рівному

Пес втік після обстрілів. Він має довгу світлу шерсть, довгі лапи та гострі вуха. Може бути в районі Віденської, Щасливого, Мототреку або Радіозаводу. Номери власників: 068-28-97-319 або 068-041-14-08

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

У Рівному знайшли техпаспорт на прізвище Поліщук

У Рівному 1 листопада знайдено техпаспорт, в районі масив Київський. Документ виданий, на ім'я Поліщук Наталія Володимирівна. За деталями звертайтесь за номером: 096 118 5225

Більше оголошень