Голки, цвяхи, леза, монети, кілограми волосся: що дістають лікарі з дитячих шлунків

У лікарні 30 років збирають ці предмети

Фото Galnet

Як розповів львівський лікар-ендоскопіст Віктор Іванців, у лікарню доставили 6-місячну дівчинку, в стравоході якої застрягла розкрита шпилька. Причому застрягла вона гострими кінцями вгору так, що витягнути її не було ніякої можливості. Дівчинка задихалася, кашляла і від будь-якого неправильного руху могла померти, - повідомляє lviv.depo.ua.

Виявилося, що дитина гралася хрестиком, який висів на шпильці від зурочення на ланцюжку. Шпилька розстібнулась, хрестик випав, і дитина її проковтнула.

Фото lviv.depo.ua

Батьки одразу ж звернулися до медиків. Операція тривала приблизно 30 хвилин, під загальною анестезією зі штучною вентиляцією легень.

Аби дістати з дванадцятипалої кишки іншої дитини паличку від цукерки чупа-чупс завдовжки 8,5 сантиметра, львівським лікарям знадобилося більше години.

Її ненароком проковтнув трирічний хлопчик з Червонограда. Батьки звернулися до медиків через два тижні, бо сподівалися, що паличка вийде природним шляхом. Хлопчика нічого не турбувало, але батьки були занепокоєні, що паличка так і не вийшла.

Йому зробили УЗД, рентген і запропонували витягнути паличку ендоскопічно, тобто без розрізу. Для проведення цієї операції запросили лікаря з Західноукраїнського дитячого спеціалізованого центру.

Такі випадки трапляються, на жаль, не так уже й рідко. У відділенні ендоскопії Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ виставлені незвичайні "експонати" – предмети, які дістали з маленьких дітей. Медики збирають їх уже 30 років. Тут лише ті предмети, які батьки не забрали додому і дозволили виставити. Насправді ж їх набагато більше.

Тут є швейні голки, цвяхи, леза, кістки риб'ячі та курячі, монети, ампула лікарського препарату, ложки чайні та столові, корки від пляшок, ковпачки від ручок, кілограми волосся і, навіть кількасантиметровий натільний хрестик. 

Усіх пацієнтів, які звертаються за допомогою, оглядають відеоапаратом і за допомогою спеціальних пристроїв виймають сторонні предмети зі стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки. Втім, це можливо лише за умови, що сторонній предмет не спричинить додаткової травми організму і не пошкодить цілісності органа. Якщо він великий чи створює певну загрозу, лікарям доводиться вдаватися до хірургічного втручання.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень