Деяким українцям належить отримувати по дві пенсії. Хто у списку?

Роз’яснення від Пенсійного фонду

У громадян України є право на три основні види пенсійного забезпечення, однак призначити – за їхнім вибором – можуть лише один. Виняток робиться лише для одної категорії, наголошують у ПФУ.

Хто має право на отримання двох пенсій відразу?

Згідно з українським законодавством, пенсія буває:

  • за віком;
  • з інвалідності;
  • у зв’язку із втратою годувальника.

Втім, інваліди з дитинства за певних умов мають право на отримання двох пенсійних виплат. Зокрема, якщо друга — це пенсія через втрату годувальника.

І тут починаються нюанси…

ПФУ може призначити лише один із видів пенсії: або за інвалідністю, або за втратою годувальника. Людина сама обирає, який із видів пенсії оформити у Пенсійному фонді: за інвалідністю з дитинства або за втратою годувальника.

А от за отриманням другої виплати потрібно звертатися до місцевого управління праці та соцзахисту населення. І в такому разі виплата називатиметься не пенсія, а державна соціальна допомога (за інвалідністю або втратою годувальника).

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень