Якщо не хочуть видавати довідку: як підтвердити пільговий стаж працівникам с/г?

Цей документ від підприємства є обов’язковим для пільгового нарахування пенсії

В українському законодавстві є норма, згідно з якою доярки мають право пільгового виходу на пенсію. Однак — лише у випадку, якщо є довідка від підприємства про те, що вони пропрацювали там 20 років і виконували поставлені норми.

Це передбачено у постанові уряду від 12 серпня 1993 р. №637 «Про затвердження Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книги або відповідних записів у ній».

Однак  часто підприємства не хочуть видавати такий документ, оскільки не мають бажання відшкодовувати ПФУ витрати на виплату пільгової пенсії.

 

Хоча відповідні форми довідок там є і видавати їх підприємство зобов'язане!

Водночас, якщо це підприємство — сільськогосподарський товаровиробник, віднесений до 4-ї групи платників єдиного податку, визначених пп. 4 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України, це змінює справу: у такому разі відшкодування щодо виплати пільгової пенсії на їхні плечі не лягає.

Нагадаємо, що право на пільгову пенсію дає і стаж, в якому враховано час, протягом якого людина перебувала на інвалідності через нещасний випадок на виробництві або профзахворювання. Якщо це відбувалося до  1 січня 2004 року, час перебування на інвалідності, пов'язаної з роботою людини, зараховується як у страховий стаж, так і у стаж, що дає право на пільгову пенсію, а якщо після цієї дати — то лише в стаж, що дає право на призначення пенсії на пільгових умовах та у пільгових розмірах.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень