Індексація у березні: як розраховують доплати і скільки мають «докинути»

Перший радник міністра соціальної політики назвав мінімальну та середню суми індексації

З січня в Україні вже підвищили пенсії. Щоправда, як і завжди, не всім одразу. Однак вже з 1 березня частина пенсіонерів таки може сподіватися на збільшення виплат.

За попередніми даними, у березні передбачено збільшення на 14%. Про це нещодавно повідомив перший радник міністра соцполітики Микола Шамбір. Каже, розмір підвищення залежить від інфляції та зростання зарплат, а під індексацію  потрапляють майже всі категорії пенсіонерів.

У середньому підвищення очікується трохи більше як на 550 грн. Але для кожного пенсіонера воно буде різним, це залежить від стажу та заробітку.

 

Найменший розмір підвищення ми очікуємо на рівні щонайменше 100 грн.

 

Непроіндексованими залишаться спеціальні пенсії — держслужбовцям і журналістам, — зауважив Шамбір.

При цьому радник міністра визнав, що після індексації пенсій ті, хто вийшов на заслужений відпочинок, не стануть «набагато багатшими». Індексація всього-на-всього покриває інфляцію і додає зовсім трішки зверху.

Варто зазначити, що індексація стосується пенсійних виплат, встановлених для кожного пенсіонера залежно від його страхового стажу та зарплати, з якої платилися соціальні відрахування.

Усіляких надбавок, які, наприклад, виплачують пенсіонерам старше 80 років (500 грн) і тим, клму виповнилося 75-80 років (400 грн), це не стосується.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень