«Чи «товаришуєте» ви з математикою?» - вчитель з Рівного розкритикував Міносвіти через канікули

Точніше через рекомендацію їх запровадити

Заступник директора обласного ліцею-інтернату Віктор Мисан у Фейсбуці розкритикував в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета та уряд через рекомендацію запровадити достроково шкільні канікули: 

Складається враження, що пан Шкарлет разом із «колегами в уряді...», не зовсім добре розуміють і знають нормативну базу.

 

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» (ст. 10): «Структура і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти».

 

Отже тривалість шкільних канікул, як форми відпочинку, встановлює педагогічна рада навчального закладу, а не МОНу з «колегами в уряді, які розуміють відповідальність».

Віктор Мисан зауважує, що цією ж статтею закону про освіту визначена тривалість канікул протягом навчального року – «не менше 30 днів». І додає, що, як правило, педагогічні ради закладів освіти, діючи у правовому полі, у серпні ухвалюють рішення про структуру навчального року, його тривалість та час канікул. І намагаються не порушувати канікулярної норми «30 днів».

Хоча теоретично канікули упродовж навчального року можна збільшити й до 35, 40, 50 днів. Але в такому випадку, зазначає педагог,

потрібно продовжити навчальний процес, оскільки він повинен тривати не менше 175 днів.

 

Це означає, що педради шкіл мають прийняти рішення щодо перенесення закінчення навчального процесу (не року, а самого процесу) на ту кількість днів, на яку будуть подовжені канікули. У такому випадку він може закінчитися у першій декаді червня, другій або третій.

Тож педагог звертає увагу на таке:

А як же учні 11 класів?

 

Український центр оцінювання якості освіти вже уклав графік ЗНО на 2021 рік, який, між іншим, затверджений МОНом.

 

Їм також прийдеться продовжувати навчальний процес (???!!!).

Зважаючи на це, Віктор Мисан саркастично запитує:

Чи «товаришують» в.о. МОНу з «колегами в уряді, які розуміють відповідальність» з нормативними документами і … математикою, як «царицею наук»?

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень