Чому торт є улюбленим десертом у всьому світі?

І чому солодощі - це ще й користь

Торт – це свято

Хто ж із нас відмовиться від шматочка улюбленого торта? Хтось надає перевагу “Київському” торту, комусь до вподоби “Празький”, хтось у захваті від “Наполеону”, а для когось “Тирамісу” - найсмачніший за все. Скільки людей, стільки ж і смаків. А в наш час серед нескінченного розмаїття такого смачного десерту, як торт, можна знайти саме свій найулюбленіший смаколик.

Чому ж ми так полюбляємо тортики?

Перш за все, торти обов'язково асоціюються зі святом, отже – з піднесеним настроєм, радістю, веселощами, виробленням в організм «гормону щастя».

А всім відомо – позитивні емоції продовжують наше життя. 

День народження без святкового торта із загадуванням заповітного бажання та задуванням свічок – не свято. Весілля без ніжного смачного торту – не урочистість. Частування гостей у черговий зі святкових днів різними десертами без торта буде не таким ефектним та піднесеним.

Лише торт можна прикрасити цілими витворами мистецтва. Та що там прикрасити, сам торт і є цим витвором. В наш час його можна виготовити у формі будь-чого.

Для дітей – це може бути улюблена іграшка.

 

Для чоловіка – цілий епізод з життя, відпочинок під час риболовлі, наприклад.

 

Для жінки – прикраси, квіти, чи Ейфелева вежа, для закоханих - серця.

 

Все, на що багата людська вигадка, професійні кондитери здатні втілити в життя.

Думка вчених: корисно, чи зашкодить?

А що ж кажуть науковці з приводу людської пристрасті до солоденького?

Жага до цукру, на думку багатьох вчених, закладена у людині на інстинктивному рівні.

 

Цукор відіграє важливу роль у нашій життєдіяльності.

За їхніми словами, з часом в процесі еволюції, смакові рецептори людини зазнавали змін,  у неї виникало бажання до життєво важливих речовин, зокрема до солі, жирів та цукру.

Під час вживання солодкого, через кишечник у кров всмоктується глюкоза, яка швидко розноситься по всіх клітинах тіла.

 

Глюкоза особливо важлива для роботи мозку. Вона є чи не єдиними джерелом живлення для 100 мільярдів нервових клітин, що називаються нейронами.

 

Нейрони не здатні накопичувати та зберігати запаси глюкози, тому потребують постійного підживлення.

Всім добре відомо, що від різкого зниження цукру в крові людина може навіть знепритомніти. Але і надлишок цукру в крові дуже шкідливий для людського організму.

Тож, солодощі беззаперечно корисні для людини. Декому вони підіймають настрій, хтось просто любить солоденьке. Але важливо розуміти, що все добре поки в міру. 

У вас наближається визначна подія, чи ви просто бажаєте підбадьорити себе шматочком улюбленого тортика? Загляньте у найближчий магазинчик Кондитерського Дому «Вацак».

Серед розмаїття смаків - від молочного, кокосового до мигдалевого та шоколадного - ви обов’язково знайдете свій улюблений.

 

Якість відмінна, щоразу свіженький тортик, привабливий на вигляд, приємний на смак.

А ціни у «Вацаку» доступні кожному пересічному громадянину. Додавати «гормону щастя» в життя людини – одне з основних завдань Кондитерського дому «Вацак». Насолоджуйтесь життям разом із тортиками від «Вацак».

На правах реклами

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень