Смачний заварний крем можна приготувати зі звичайного гарбуза (РЕЦЕПТ)
Дуже хороший варіант крему, який не буде надокучати занадто солодким смаком
Цей оригінальний крем підійде для бісквітних, пісочних та вафельних коржів. А ще його можна їсти з печивом, тостами чи сирниками
Нам знадобиться:
- гарбузове пюре – 200 г (1 склянка)
- яйце – 1 шт.
- цукор – 70 г (3 ст. л.)
- лимонний сік – 1 ч. л.
- борошно – 40 г (3 ст. л.)
- вершкове масло – 40 г
Приготування:
Пюре можна зробити заздалегідь у більшій кількості, а потім для рецептів лише діставати з холодильника необхідну кількість.
Як зробити пюре:
- нарізати гарбуз невеликими кубиками, скласти в каструлю;
- залити невеликою кількістю води, щоб прикрити дно каструлі;
- тушкувати після закипання на повільному вогні до м’якості гарбуза 10-15 хв;
- остудити і добре збити блендером.
Охолоджене пюре можна зберігати у холодильнику в закритій тарі (2-3 дні) або ж у морозилці.
200 г пюре змішуємо з яйцем, цукром і лимонним соком (так гарбуз буде не такий солодощавий). Поступово вводимо борошно і розмішуємо масу до однорідної консистенції.
Ставимо на плиту і на повільному вогні безперервно уварюємо, перемішуючи лопаткою. Досить швидко маса почне густіти. Тоді ми додаємо шматочок вершкового масла і чекаємо, доки воно розчиниться, безперервно перемішуючи.
Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і чекаємо повного остигання крему (це займе близько години).
Джерело: prostoway
Радіо Трек: НОВИНИ