Через «чорних лісорубів» на Рівненщині житомирські поліцейські провели півтора десятка обшуків (7 ФОТО)

Зловмисники завдали збитків на мільйон гривень

2 травня поліцейські Житомирщини за підтримки підрозділів Національної поліції України, обласної прокуратури та Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства

провели 14 санкціонованих обшуків у селі Борове Рокитнівського району Рівенщини 

у приватних оселях та на території кількох деревообробних підприємств. Навала поліцейських у звичайному селі налякала місцевих жителів, про це ми писали тут

Десятки правоохоронців із Житомирщини приїхали з обшуком у село на Рівненщині

Сьогодні у Житомирі провели прес-конференцію в поліції з цього приводу. Упродовж 2016-2018 років на Житомирщині були неодноразові сутички з «чорними лісорубами» в лісах на території Новоград-Волинського району. У результаті проведених зазодів поліцейські викрили підпільні пилорами на Рівненщини.

[media=115142][media=115140]

Правоохоронці встановили близько десятка епізодів злочинної діяльності осіб з незаконної вирубки лісу на території Городницького лісового господарства Новоград-Волинського району області, починаючи з серпня 2016 по березень 2018. Лише за попередніми підрахунками сума завданих збитків сягає від півмільйона до мільйона гривень.

Правопорушники діяли уночі та у разі виявлення їх працівниками лісової охорони вчиняли опір, застосовуючи фізичну силу та вогнепальну зброю.

Такі факти зафіксовані у жовтні-листопаді 2017 року та березні 2018 року.
 

6 березня 2018 вночі під час профілактичних заходів у лісовому масиві поблизу с. Червона Воля, неподалік кордону між Житомирською та Рівненською областями, під час незаконної вирубки лісу затримали трьох осіб, які застосували вогнепальну зброю, здійснивши постріли у сторону поліцейських та працівників лісової охорони.

Нині одному з них судом продовжено міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Клопотання поліції про застосування аналогічних заходів до двох інших фігурантів кримінального провадження суд розглядатиме сьогодні, 4 травня. 

До цих масштабних перевірок були залучені загалом до 400 працівників поліції, у тому числі додаткові сили з інших областей і м. Києва, а також поліційні спецпідрозділи.

Підрозділом аеротехнічної підтримки НПУ за допомогою безпілотних апаратів проводилось відеоспостереження за заходами з метою своєчасного реагування на ситуацію.

Правоохоронці вилучили: 

3 стрічкових пилорамних станки,

понад 230 м3 колод деревини дуба та сосни,

близько 25 м3 оброблених лісоматеріалів,

майже два десятки бензопил та запчастини до них,

чорнову бухгалтерію,

рації, пістолет, набої до мисливської рушниці та макову соломку.

[media=115138][media=115137]

Нині слідчі управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області проводять досудове розслідування кримінальних правопорушень, відкритого відразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу.

За інформацією ГУНП у Житомирській області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень