Замовлення приватної лабораторії? Частину Рівненського протипухлинного центру хочуть приватизувати (ФОТО)

Депутати облради вже не вперше хочуть «проштовхнути» рішення

Майно, яке належить Рівненській облраді, в черговий раз хочуть спробувати віддати під приватизацію. Про це зареєстрували проєкт рішення на сайті. Йдеться про напівпідвальне приміщення Рівненського обласного протипухлинного центру, який наразі орендує приватний медцентр.

Приміщення тепер не потрібне онкоцентру. Принаймні так раніше коментував ситуацію головний лікар Григорій Максим'як. Зокрема, у грудні 2021 року посадовець повідомив Рівне 1 таке:

- Приміщення не використовують з 2006 року, раніше там зберігали радіоактивні елементи. Потім підходи до лікування змінили, тож майно закладу більше не потрібно. Бо у по ньому не можна змінити призначення об'єкту, там може бути лише діагностичний центр.

 

Тож його й віддали в оренду «МДЦ Експерт», філія якого вже давно працює в обласній лікарні. Це достатньо потужний центр, який має можливості встановити нове обладнання і там хороші спеціалісти, - повідомив Григорій Максим'як.

Григорій Максим'як

Почути теперішню позицію Григорія Максим'яка, на жаль, не вдалося. Через погіршення стану здоров'я він перебуває на стаціонарному лікуванні і порекомендував взяти коментар у його заступників.

Отож, торік чиновники наблизили власника мережі «МДЦ Експерт» до його цілі — дозволили орендувати приміщення з умовою поліпшення всього за 1600 грн за місяць. Як не дивно, на оренду претендувала лише одна фірма. 

Тож потім з'явився проєкт  рішення на приватизацію цього приміщення.

На попередньому засіданні сесії, коли це питання вже розглядали, для дозволу на приватизацію об’єкта не вистачило одного голосу, повідомив голова бюджетної комісії Рівненської облради Ігор Ясенюк: 

Ігор Ясенюк

- Вже не вперше лобіюють депутати це питання. Я особисто категорично проти такої ініціативи, бо ми скоро роздамо приміщення частинками і потім взагалі втратимо його.

 

Вже маємо такий негативний досвід на вулиці Симона Петлюри. Там депутати попереднього скликання віддали під приватизацію перший поверх приміщення кільком фірмам, тепер другий поверх стоїть і руйнується, і ми не можемо його продати цілим об'єтком.

 

Тобто, ми втратили кошти, - повідомив Ігор Ясенюк.

Депутат облради Роман Стасюк, який є співавтором проєкту рішення щодо приватизації майна комунального підприємства «Рівненський обласний протипухлинний центр», навести аргументи щодо ситуації відмовився. Каже, це питання має коментувати головний лікар медзакладу, адже є інвестор:

- Є інвестор, який може вкласти кошти і поставити туди апаратуру за свій кошт.

 

Проєкт рішення на голосування вже виносили кілька разів, однак депутати його провалили. А наш проєкт рішення має мету продати приміщення через конкурс, - зауважив Роман Стасюк.

Роман Стасюк

Орендар навіть без згоди депутатів може стати власником приміщення

Якщо й наступного разу для прийняття рішення про приватизацію депутатської більшості знову не вистачить, фірма орендар «МДЦ Експерт», може все одно стати власником майна.

Адже під час ремонту приміщення компанія вклала понад 100 тисяч грн.

Тож, якщо орендар вирішить приватизувати майно через суд, це може стати суттєвим аргументом на його користь. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень