У Рівному запрацював медуніверситет

Заклад «переїхав» з Луганщини 

Фото з мережі
Фото з мережі


Луганський державний медичний університет розпочав роботу у Рівненській області. Як повідомив Суспільному ректор закладу Сергій Смірнов, медуніверситет вже отримав юридичну адресу, наразі його працівники облаштовуються на Рівненщині.

За словами Сергія Смірнова, у закладі є півтори тисячі студентів. Через війну вони поки навчаються дистанційно.

 - Університет на Рівненщину переїхав невипадково. Такий крок готувався, але в іншому форматі. Ми планували тут створити відокремлений структурний підрозділ, зробити філіал, щоб рівняни мали можливість навчатися у своїй області, — уточнив ректор Луганського державного медичного університету.

Він додав: наразі розбудовують матеріально-технічну базу та запрошують студентів і викладачів. Адміністрація університету в Рівненській області працює майже в повному обсязі.

Рекор університету Сергій Смірнов - зліва, голова Рівненської ОВА - Віталій Коваль - справа. Фото пресслужби Рівненької обласної військової адміністрації.
Рекор університету Сергій Смірнов - зліва, голова Рівненської ОВА - Віталій Коваль - справа. Фото пресслужби Рівненької обласної військової адміністрації.

Директор обласного департаменту охорони здоров'я Олег Вівсянник розповів, що для університету надали кілька приміщень та запевнив, що все необхідне для якісного навчання лікарів на Рівненщині є. Згодом практичні заняття проводитимуть на базі медичних закладів області.

- Наразі ми працюємо над всіма юридичними моментами про переміщення навчального закладу на бази клінічно-лікувальних діагностичних закладів охорони здоров'я області, а також на базу теоретичних кафедр, де ми облаштуємо і повністю запустимо навчальний процес для того, щоб якісно і правильно надати послугу вищої освіти, — повідомив Олег Вівсянник.

Нагадаємо, Луганський державний медичний університет заснували у 1956 році у Луганську. До міста Рубіжне він переїхав після початку АТО у 2014 році.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень