Закінчення навчального року у Рівному та перспектива відкриття дитячих садочків

Про що найчастіше запитують освітян міста

У Рівному вже третій тиждень триває навчання у дистанційному форматі. 7500 тисяч школярів Рівного наразі перебувають за кордоном. Це приблизно четверта частина усіх школярів міста (Загалом у Рівному 32 тисячі школярів).

Та навіть попри це, дистанційне навчання у Рівному наразі відвідує 90% усіх школярів, і це хороший показник – вважає керівник управління освіти міста Богдан Турович.

Щодо вчителів, то за кордон були змушені виїхати близько двохсот освітян, але 137 з них працюють з учнями дистанційно. Відповідно їх робота буде оплачена. А щодо тих, хто не зміг працювати - управління освіти ще з’ясовуватиме причини індивідуально.

У Рівному готові до завершення навчального року у дистанційному форматі.

Найбільше переймаються учні 9 та 11 класів, які були змушені залишити рідні домівки, та долучатися до навчання в інших містах. Школярі з числа внутрішньо переміщених осіб зможуть отримати документи про завершення навчання у тих школах, які вони обрали у тилових областях, і у Рівному зокрема. А у разі якщо воєнні дії закінчиться раніше завершення навчального року, то документи вони отримають у рідних школах.

Обговорюють у Рівному й можливість відкриття дитячих садочків.

Наразі йдеться про можливість роботи закладів хоча б пів дня. Проте вершу чергу працюватимуть тільки ті заклади, де є облаштоване укриття, - уточнює начальник управління освіти Богдан Турович.

Таке рішення будуть ухвалювати спільно з військовою обласною адміністрацією.

Вже цієї п’ятниці батьки майбутніх першокласників можуть подавати заяви на зарахування малечі до школи. Прийматимуть документи у Рівному з 1 квітня до 31 травня.

Цей термін через впровадження воєнного стану – не змінився. А от перелік документів і усю необхідну інформацію батьки майбутніх школярів можуть знати на сайті кожного освітнього закладу міста.

Студенти університетів, коледжів та інших освітніх закладів які пішли до лав Тероборони чи інших військових формувань – не матимуть проблем з навчанням.

За повідомленням Рівненської військової адміністрації, для них процес здачі майбутніх іспитів та заліків буде максимально спрощеним, а викладачі допоможуть наздогнати навчальний матеріал.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень