Як вижити після ядерного вибуху: 8 порад (ВІДЕО)

Путін може піти на крайні міри

Війна в Україні йде точно не за планом путіна. Він хотів за кілька днів захопити нашу країну, однак, дякуючи нашим військовим та всім небайдужим українцям, план путіна провалився.

Тож військові експерти не виключають, що головний російський орк може натиснути «червону» кнопку. Тож кожен має знати основні поради, як вижити після ядерного вибуху.

1 – бункер

Якщо у вас є добре обладнане приміщення глибоко під землею, на поверхню краще кілька місяців не підніматися. У вашому бункері має бути все необхідне для життя: вода, їжа, медикаменти.

Варто запам'ятати, що входить в протирадіаційну аптечку:

  • Ондансетрон - протиблювотний засіб, який усуває нудоту, необхідний для боротьби з основними проявами первинної реакції при радіаційному впливі.
  • Калій йодид - для профілактики накопичення радіоактивного йоду в щитоподібній залозі.
  • Радиогардас - для профілактики накопичення в організмі та прискорення виведення з нього радіоізотопів цезію та рубідію.

2 – надійне місце на один місяць

Якщо у вас немає спеціального приміщення, але ви змогли знайти тимчасовий прихисток від радіації, варто залишатися там доки не спаде друга хвиля радіації і кілька разів не пройде радіаційний дощ. Повинно пройти хоча б кілька днів, а краще місяць. Лише після цього можна вирішувати, чи варто покидати прихисток.

3 – підвал

Якщо ядерний вибух застав вас в звичайному підвалі, важливо діяти чітко і злагоджено. Швидко закрийте всі щілини та двері і 2-3 дні не виходьте на вулицю. Від радіації вас це не врятує, але ви зможете перечекати радіоактивний дощ та пил.

4 – правильна компанія

У випадку ядерного вибуху дуже важливо залишатися разом, адже одноосібно не виживе ніхто. Зберіть усю їжу та воду, яка є в людей, що опинилися поряд з вами, та розділіть на рівні невеликі порції на всіх.

5 – порядок

Щоб мінімізувати відходи життєдіяльності краще нічого не їсти в перший день після ядерного вибуху. Також варто відразу створити окремий куток в підвалі чи в місці тимчасового прихистку, де всі будуть справляти свої природні потреби.

6 – захисні заходи

Якщо ви вже перечекали перші дні в підвалі і вирішили перейти в більш безпечне місце, необхідно робити це за вітром (тобто, щоб вітер дув вам у спину). Також не забудьте прикрити нижню частину лицю вологою тканиною, аби вдихати менше радіоактивного пишу і збережете легені.

7 – правильний запас

Завжди майте з собою одяг з довгими рукавами і каптуром, невеликий запас їжі (вся вона повинна залишатися в герметичній упаковці), респіратор (за можливості протигаз), рукавички, гумові чоботи і захисні окуляри. Коли прибудете в безпечне місце, не забудьте це все акуратно зняти.

8 – радіус дії від епіцентру ядерного вибуху

Зона ураження становить щонайменше на 3-5 кілометрів, саме стільки вам потрібно буде пройти до більш безпечного місця. Під час своєї подорожі не торкайтесь оголеними руками до інших предметів і навіть до звичайної землі.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень