Добровольців з Рівненщини навчають волонтери з Чехії

Вони опановують тактичну медицину

На Рівненщині вже три тижні волонтери-медики з Чехії навчають тактичної медицини. Про це повідомив координатор добровольчих формувань тергромад області Олександр Шемейко.

- Тренування проходить за стандартами НАТО, адже важливо надавати допомогу на полі бою вчасно і правильно. Вже охоплено 500 добровольців із Рівненської та Обарівської громад. На черзі – добровольчі формування Здолбунівщини та Сарненщини, — розповів Олександр Шемейко.

Навчання проводиться за трьома напрямами: зупинка кровотечі у себе та побратима, виведення зі стану больового шоку, надання допомоги при вогнепальному пораненні. Тренування проходять у різних локаціях – в актових залах шкіл, кабінетах або ж просто на вулиці.

Експерти з Чехії — Тейлор і Джонні — колишні військові. Розповідають, що приїхали за власним бажанням, аби допомогти Україні не лише гуманітарно, а й поділитися своїми знаннями. На батьківщині мають власний військовий магазин, тож сюди привезли декілька комплектів амуніції.

Наголошують — українські військові дуже вмотивовані.

Загалом тактична медицина враховує той факт, що місце і обставини, в яких надається допомога під час бойових дій, принципово відрізняються від звичних лікарень, салону швидкої допомоги або навіть тротуару серед міста.

Джерело: Рівненська ОДА

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень