Терапевтка приймала пологи просто у під’їзді: чергова історія з Бучі (ФОТО)

Але зі щасливим кінцем

Війна в Україні змінила долі мільйонів людей. Хтось – поїхав за кордон, хтось став вимушеним переселенцем, а хтось лишився вдома і почав робити ту роботу, яку раніше ніколи не виконував. Так, лікарка-терапевт Ірина Язова з Бучі стала справжнім військовим медиком.

Під час активних воєнних дій Ірина Язова не дала померти цивільним, яких безжально розстрілювали рашисти. А ще завдяки лікарці на 12 день війни у темному й холодному підʼїзді на світ зʼявилась маленька Аліса.

Жінка, яка мала от-от народжувати, якраз мешкала по сусідству, тому питання, хто і як прийматиме пологи — одразу вирішилося.

- Так сталося, що немовля захотіло народитися на 12 день війни, коли в Бучі вже не було ні світла, ні води, ні газу, ні бригади акушерів. Але була Іра.

 

Вона ніколи не приймала пологів, але в процесі ніхто про це не здогадувався. Для породіллі вона була втіленням впевненості, і ніхто не знав, тільки сама Іра знала, як страшно їй було тієї ночі…, — пригадує сусідка лікарки Вікторія Куріленко.

Крихітна Аліса народилася без проблем та без загрози для життя як собі, так й матері. Через кілька днів матір з дитиною успішно евакуювалися з Бучі.

Окрім допомоги породіллі та новонародженій дівчинці, лікарка допомагала ще кільком місцевим мешканцям, у яких були кульові поранення. 

Джерело: Вечірній Київ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень