Бачить таке вперше: Ветеринар з Рівного показав печінку свині, яку знищили глисти (ФОТО)

Вага поросяти була близько 150 кг

Рівненський ветеринар Павло Лук’янець опублікував фото печінки свині, яку вразили паразити. На своїй сторінці у Фейсбуці Пабло Еміліо Ескобар, такий нік нейм обрав собі лікар, показав негативний вплив на орган личинок ехінококу.

Найстрашнішим у цій ситуації є те, що лікар у коментраях пояснив користувачам соцмережі, як люди самі сприяють поширенню паразитів.

 

Зокрема, вони не знищують вражені паразитами органи і тканини, а часто віддають їх собакам.

 

Таким чином продовжуючи ланцюжок життя глистів, які здатні спричинити в організмі незворотні зміни. Зокрема, у печінці.

На фото — печінка свині, яку зарізали, ймовірно, для споживання. Вага тварини була близько 150 кг. Побачивши пошкоджений орган, люди надіслали світлину лікарю для консультації.

Павло Лук'янець каже, що бачить таку стадію Echinococcus granulosus вперше.

У коментарях під фото люди писали таке:

Ехінокок – це глист, який спричиняє хворобу ехінококоз. Вона вражає у 70% випадків печінку, у 20% - легені, протікає майже безсимптомно, нерідко призводить до інвалідності, а у занедбаних формах може закінчитися смертю. 

Нещодавно ехінококоз виявили в 11 мешканців Рівненщини. А за останні п’ять років – у понад 70 осіб.

Джерелом захворювання для людини є представники родини псових. Це собаки, вовки, лисиці. Ці тварини заражаються при поїданні уражених ехінококом органів сільськогосподарських чи диких тварин.

Людина може виявити вже після забою на легенях чи печінці тварин пухирчики, наповнені рідиною. Ці органи не можна ні в якому разі згодовувати собаці.

 

 

Їх потрібно спалювати.

Про це ми писали тут: 

На Рівненщині цього року – вже три випадки ехінококозу у людей

Бажаємо вам здоров'я, мийте добре руки і проводьте достатню термічну обробку м'ясних продуктів. Вегетаріанство не є 100% альтернативою вберегтися від глистяної інвазії, адже личинки паразитів можуть бути у ґрунті, де ростуть овочі і зелень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень