М'ясо довго лишатиметься свіжим: 3 способи зберігати його без холодильника

Якщо виникли проблеми з електроживленням або техніка просто зламалася

Важливо, аби м'ясо було максимально свіжим. Так вам вдасться уникнути отруєнь. Найчастіше господині зберігають його у морозильній камері. Однак трапляються випадки, коли немає можливості покласти м’ясо до холодильника чи у морозильну камеру (наприклад, у вас банально немає світла або зламався холодильник, а прямо зараз купити новий немає змоги)...

Кулінарні експерти розповіли, що робити у такій ситуації.

Пам'ятайте, що м'ясо перед зберіганням потрібно добре промити під проточною водою. Потім його треба очистити від бактерій. Із цим допоможе розчин із солі і куркуми, в який поміщають продукт. Тоді ми знову промиваємо м'ясо і просушуємо його паперовим рушником.

 

За дотримання цих рекомендацій м’ясо може без проблем зберігатися у холодильнику близько тижня – при температурі в +2..+6 градусів.

Якщо ж із холодильником виникли проблеми, спробуйте зберегти його такими способами.

У сольовому розчині

Розчиніть склянку солі в ємності з водою і намочіть у ньому бавовняний рушник. Оберніть шматок м'яса папером, а потім – цим рушником. Сіль перешкоджатиме розмноженню мікробів і продукт довше зберігатиметься свіжим.

 В оцті чи лимонному соку

Щоб продовжити термін придатності м'яса, натріть його розрізаним лимоном або добре вимочіть в оцті. Помістіть продукт у скляний посуд – закривати посудину не потрібно.

 У кропиві (літній спосіб)

Візьміть листя кропиви і загорніть в нього шматок м'яса. Відправте його в скляну або емальовану ємність, яку треба буде обернути вологою тканиною.

Джерело: timesofindia.indiatimes.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень