

Поради для курки, свинини та яловичини
В магазині не завжди вдається визначити ступінь свіжості м’яса. Може бути й ситуація, коли ви купили якісний шматочок, але забули про його існування у вашому холодильнику.
А що для різних видів м'яса ці ознаки можуть дещо відрізнятися, то подаємо окремо ознаки псування свинини, яловичини та курки.
Свіжа птиця має приємний світло-рожевий відтінок, не має запаху або має нейтральний запах, при натисканні має пружну структуру.
Увага! Часто недобросовісні продавці часто вимивають зіпсуту курку спеціальними засобами, а потім, щоб приховати її стан, маринують в оцті й спеціях.
Саме тому купувати готове мариноване м’ясо не рекомендується.
Це м’ясо псується напрочуд швидко, тому не може довго лежати на прилавку.
Ідеальний шматок яловичини - червоного або темно-червоного відтінку, з прожилками й жирком. При натисканні поверхня м'яса швидко повернеться в попередню форму.
Саме у м’ясі свині живуть шкідливі мікроорганізми, бактерії й глисти, тому так важливо ретельно піддавати його термічній обробці.
Але, якщо ви вже купили шматок м'яса, і він виявився несвіжим, то приготування не допоможе.
Те ж саме – щодо замороженої свинини. Якщо лід білий, то м'ясо було заморожене вперше, таке м’ясо зберегло свіжість. Якщо ж лід рожевий, то це точно не перша заморозка, - при розморожуванні кров і сік встигли виділитися, а при повторному замороженні - замерзнути.
Джерело: УНІАН
Радіо Трек: НОВИНИ
Українська вчителька отримала «розрив свідомості» від зарплатні у Німеччині
В Україні хочуть ввести жорстку заборону в магазинах: що не можна буде купити
Які цифри у даті народження означають, що на вас чекає велике щастя в особистому житті?
Під захистом Всесвіту: 4 знаки Зодіаку, яких буде супроводжувати удача весь 2025 рік
Доля за роком народження: яке ваше закодоване призначення?
Яку частину свинини обрати, а яку - краще не купувати взагалі
Чим замінити яйця у домашніх смаколиках – сирниках, млинцях тощо
Лікарі назвали хвороби, з якими точно не можна їсти червоне м'ясо
«Постріляли» банки з заготовками: помилки, які призводять до непоправного
Навіщо у воду до картоплі додають оцет? Секрет, про який майже ніхто не знає
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415