Яку частину свинини обрати, а яку - краще не купувати взагалі
Смак і користь різних частин туші дуже різняться
Яка частина туші свині - найкраща
Всі шматки свинячої туші діляться на 4 сорти.
- Перший сорт свинини - корейка, вирізка й окіст. Це найніжніші частини туші з мінімальною кількістю жиру.
- Другий сорт свинини - шийка й лопатка. У цих частинах є достатня кількість жиру, завдяки чому страва буде м'якою і соковитою.
Яка частина свинини найшкідливіша?
- Третій сорт свинини - грудинка та очеревина. У цих частинах дуже багато жиру.
- Четвертий сорт свинини - голова, рулька, гомілка. Готувати хрящі, шкуру і сухожилля - не найкраща ідея.
Яка частина свинини підійде для тушкування
Для тушкування краще обрати корейку, вирізку й окіст, тобто свинину першого сорту. Також для тушкування можна використовувати шийку та лопатку.
Яка частина свинини краща для смаження
Для смаження обирайте окіст, вирізку та корейку, якщо хочете більш дієтичну страву. А з грудинки й очеревини вийдуть відмінні жирні шкварки.
Яка частина свинини краща для шашлику
Найкраще для цього підходять лопатка та шия. Сміливо беріть їх - шашлик вийде соковитим. Грудинку й очеревину також можна приготувати на відкритому вогні. Зайвий жир витопиться і ви отримаєте дуже смачне м'ясо.
Яку частину свинини краще брати на фарш
Для фаршу, як і для шашликів, краще брати шию або лопатку.
Джерело: УНІАН
Радіо Трек: НОВИНИ