Як треба і скільки можна зберігати мариноване м'ясо на шашлик?

Поради для тих, хто збирається посмажити шашлики

Сирий шашлик без холодильника не зіпсується буквально за 2 год. Більше зберігати його у такому вигляді не можна. А, між тим, у холодильнику він пролежить не більше 3-х діб, однак це ще залежить від маринаду.

Коли у вас уже мариноване м'ясо для шашлику, куплене чи приготовлене власноруч, його треба або смажити, або заморожувати

 

Як зберігати м'ясо для шашлику ДОВГО:

  • м'ясо для шашлику краще збережеться, якщо в маринаді буде сік лимона та йодована сіль;
  • якщо ви використовуєте цибулю, оцет або сік лимона, то можете спокійно зберігати м’ясо у холодильнику близько 3-х діб;
  • коли ж у маринаді є молочний інгредієнт, наприклад, кефір чи майонез, пиво або газована вода, то вже за добу такий шашлик треба смажити.

Температура у холодильнику для маринованого м'яса має бути не вище +5°С.

 

Як зберігати готовий шашлик

Якщо ви не змогли подужати все м’ясо, то його треба загорнути у фольгу і викласти в тару. Зберігатися воно може 10-12 год

Готовий шашлик практично не втрачає свого смаку, якщо його заморозити. Покладіть у зіп-пакет, випустіть повітря й зберігайте в морозилці до 3-х місяців. Щоб дістати його і з’їсти (і щоб при цьому було смачно), заморожений шашлик потрібно спочатку розморозити у мікрохвильовій печі зі спеціальним режимом. Потім відправте його у духовку, загорнувши у фольгу – на 10-15 хв. Температура має бути 190-200°С.

Джерело: Сьогодні

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень