

Розповідаємо про 4 найпоширеніші проблеми
З ситуацією, коли банка «стріляє», мабуть, стикався кожен господар, який заготовляє консервацію. Чому виникає ця проблема і як цьому завадити – розповідаємо далі.
Часто консервація вибухає через недостатньо якісну обробку банки й кришки. Важливо розуміти, що саме стерилізація вбиває бактерії, які псують заготовки.
Просто вимити тару для закрутки буде недостатньо
Також важливо, щоб банки були без тріщин, адже через них у заготовку може потрапляти повітря.
Перед тим, як переходити до безпосередньо консервування, переконайтеся, що ви добре вимили продукти для заготовки. Недостатня чистота продуктів також може стати однією з причин вибухання банок. Добре вимивайте овочі, фрукти і всю зелень. Останню, до речі, варто ще й облити кип’ятком, а великі овочі та фрукти занурити в киплячу воду, щоб позбутися всіх повітряних бульбашок всередині плоду.
Варто пам'ятати, що процес стерилізації дієвий завдяки часу термічної обробки. Не варто його скорочувати, адже неякісна стерилізація є причиною вибухання консервації.
Щоб позбутися усіх бактерій зазвичай треба протримати банки із консервацією у паровій лазні протягом 30 хв при температурі близько 60 градусів.
Заготовки можуть вибухнути навіть при повному дотриманні усіх вищевказаних пунктів, якщо ви зберігаєте їх у неналежних умовах.
Консервацію потрібно ставити у темному прохолодному місці. Найоптимальніша температура – це +10°C і трохи менше.
Пам’ятайте, що при вищій температурі почнуть виділятися гази, що може призвести до псування й вибухання консервацій.
Джерело: МЕТА
Радіо Трек: НОВИНИ
Усім у кого вдома газ: готуйте ще 4000 грн, у Нафтогазі пояснили за що
Почнеться з 8 квітня з 00:00: для українців вводять кілька приємних змін
Предки були суворими: яке дівоче прізвище Олени Зеленської та що воно означає
5 пільг для пенсіонерів, про які усі мовчать
Обрані Богом: жінки з цими іменами мають найсильнішу енергетику
Неймовірно простий і дуже смачний салат на зиму з помідорів та кабачків (РЕЦЕПТ)
До борщу і тушкованих страв: готуємо вдома смачний томатний соус на зиму (РЕЦЕПТ)
Яку їжу краще запасати на зиму у воєнний час: повний перелік
Найпростіший спосіб заготовити свіжу кукурудзу на зиму (РЕЦЕПТ)
Запаси «на чорний день»: 8 типів консервів, якими треба запастись під час кризи
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415