Антирекорд на Страсну п'ятницю: на Рівненщині зросла кількість хворих на коронавірус

Серед інфікованих є діти

Станом на вечір 17 квітня на Рівненщині підтверджено 33 нових випадки захворювання на COVID-19.

Плюс ще 10 хворих виявили зранку.

Тож загалом 17 квітня виявили 43 особи хворих на COVID-19. 

Про це повідомив очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Занедужали:

▪️14 мешканців м. Рівне;
▪️2 з м. Сарни та 5 з Сарненського району (4 з с. Чудель та 1 з с.Тріскині);
▪️8 з Рівненського району (2 з с. Зоря і по одному з сіл Малий Олексин, Великий Олексин, Біла Криниця, Колоденка, Глинки, Шпанів);
▪️1 з м.Здолбунів;
▪️1 з Острозького району (с.Могиляни);
▪️1 з Володимирецького району (с.Антонівка);
▪️1 з Гощанського району (с.Дорогобуж).

Вік хворих від 22 до 70 років.

Таким чином на Рівненщині зареєстровано 283 випадки захворювання на COVID-19.

З них 9 летальних і 16 людей одужали. Впродовж тижня з Рівненської міської лікарні виписали ще 8 пацієнтів, в яких ПЛР-методом підтвердили відсутність коронавірусу.

Наразі на перевірці в Рівненському обласному лабораторному центрі 138 зразків.

Віталій Коваль додав таке:

✅ Нагадую, якщо ви відчуваєте симптоми ГРВІ - наберіть свого сімейного лікаря і самоізолюйтеся. Практика показує, що цей спосіб дієвий. Завдяки тому, що мій перший заступник Сергій Подолін вчасно пішов на самоізоляцію - тести працівників ОДА, які з ним контактували, були від'ємні.

✅ Сьогодні відвідав відремонтоване інфекційне відділення Гощанської ЦРЛ. П'ять боксів забезпечать розміщення 10 хворих для лікування на COVID-19. Також привіз медикам додаткові захисні костюми, рукавиці, окуляри, маски, дезрозчин та інші засоби захисту.

✅ Провів селекторну нараду з головними лікарями мед закладів області та головами РДА. Медики прозвітували про забезпечення лікарень, очільники районів про готовність до Великодніх свят.

✅ Враховуючи ситуацію з коронавірусом плануємо збільшити інтенсивність тестування на COVID-19. На сьогодні за добу на Рівненщині проводять близько 300 ПЛР-тестів. Загалом потужностей вистачає. Втім щодня збільшується кількість інфікованих і коло контактних осіб.

✅ Тому доручив управлінню охорони здоров’я посилити інтенсивність лабораторій. Передусім розглядається можливість збільшення кількості змін в обласному Центрі громадського здоров’я. Також до ПЛР-тестування на коронавірус додатково зможуть підключити лабораторію обласного діагностичного центру.

Наближаються святкові вихідні, пам’ятайте про особливий режим. Дотримуйтесь карантинних обмежень і залишайтесь на Великдень вдома. Бережіть себе та своїх рідних! З прийдешнім святом усіх вас.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень