Худнути смачно: 10 спецій та приправ, які допоможуть схуднути

Про прянощі, які прискорюють метаболізм

Багато спецій здатні не тільки надавати стравам яскравого аромату та смаку, але й значно прискорюють обмін речовин.

Звісно, якщо їсти багато некорисної їжі, прянощі не допоможуть. Але регулярне вживання цих гострих і пряних інгредієнтів сприятиме схудненню.

Кориця

Вживання кориці прискорює метаболізм та покращує здатність організму переробляти цукор. Крім того, кориця допомагає якнайшвидшому засвоєнню їжі, підвищує рівень енергії та концентрації — це також допомагає спалювати калорії.

Куркума

Куркума прискорює метаболізм практично відразу після того, як потрапляє в організм людини. Вона вважається надійним способом уникнути набору ваги після дієти.

Імбир

Імбир ефективний і у свіжому, і у висушеному вигляді: він прискорює метаболізм, пригнічує розбурханий апетит і вкрай корисний для імунітету. Також — імбир чудово справляється з морською хворобою.

Каєнський перець

Пекуча приправа — одна з головних ворогів зайвої ваги, часто її вживають, коли потрібно схуднути. Речовина, що міститься в гострих перчиках, покращує здатність організму спалювати жир.

Чорний перець

Речовина, що міститься в чорному перці, дає змогу спалювати калорії швидше, ніж при термогенезі. Ще, вона допомагає ефективно засвоюватися поживним речовинам.

Коріандр

Коріандр — одна з основних спецій індійської кухні. Вона здатна значно прискорювати метаболізм. 

Кардамон

Дослідження проведені на щурах, довели, що регулярне вживання кардамону знижує рівень цукру в крові та допомагає виводити з організму холестерин. Така властивість поширюється і на людей.

Гвоздика

Гвоздика цінна не лише своїм пряним ароматом, а й тим, що прискорює обмін речовин. Її можна заварювати разом із чаєм і додавати в м’ясні страви, соуси та маринади.

Гірчиця

Гірчичний порошок нерідко використовується у приготуванні сумішей для різних обгортань, він посилює кровообіг у тканинах. Однак не менш дієвий цей продукт, якщо приймати його внутрішньо. Вживання гірчиці прискорює метаболізм на 25% — цей ефект зберігається протягом трьох годин.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням

Джерело: ELLE

 

 

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень