10 тисяч кроків - МІФ: скільки насправді потрібно ходити щодня, аби втрачати вагу

Все значно простіше

Керівник програми фізичних вправ в Університеті Норвіч Рейчел Поєднік розповіла, чи справді людині потрібно робити 10 000 кроків на день.

У своєму дописі в Instagram вона посилається на дані з дослідження в журналі Американського коледжу кардіології. За словами науковців, для покращення здоров'я та довголіття достатньо робити 8000 кроків на день.

Водночас дослідження 2023 року, опубліковане в Medicine and Science in Sports and Exercise, показало, що в середньому для здорових людей похилого віку від 5000 до 7000 кроків на день знижує ризик ранньої смерті. 

А науковці, які у 2021 році опублікували свою роботу в JAMA Network Open, виявили, що 7000 кроків на день було найкращим вибором для зниження рівня смертності.

— У середньому 7 тисяч ближче до того, що, за даними досліджень, необхідно для здоров’я.

 

Насправді, нещодавнє дослідження показало, що лише 4 тисячі кроків на день можуть мати значну користь для функції та об’єму мозку — це включає сіру речовину, яка допомагає в обробці інформації, та білу речовину, яка з’єднує різні ділянки мозку, а також гіпокамп, важливий для пам’яті, - пише Поєднік.

Вона також посилається на дослідження Журналу Американського коледжу кардіології, яке фактично є аналізом 12 менших досліджень. Виявилось, що лише 2600 кроків на день продемонстрували покращення серцево-судинної системи та зниження ризику ранньої смерті, і що ці переваги продовжували збільшуватися приблизно до 8800 кроків на день, а потім вирівнявся.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень