Дієта 5/2 для швидкого схуднення: як вона працює і кому підходить

Дієтолог стверджує, що така дієта дійсно може допомогти вам схуднути

Соціальні мережі переповнені вірусними трендами тренувань і дієт. Один з найпопулярніших режимів харчування - це дієта для схуднення «5/2», і люди кажуть, що вона дійсно працює.

Але чи можливо дотримуватися її у довгостроковій перспективі? Портал Eat This, Not That запитав думку дієтолога доктора Лізи Янг, яка розповіла все, що треба знати про дієту «5/2» для схуднення, а також розповіла, чи може вона стати для вас надійним вибором.

Що таке дієта 5/2

Дієта 5/2 - це форма інтервального голодування, яка передбачає регулярне харчування протягом п'яти днів на тиждень і обмеження споживання калорій до 500-600 калорій протягом решти двох днів.

Дієта 5/2 фокусується на тому, коли їсти, а не на конкретному виборі продуктів, тому це скоріше стиль життя, ніж суворий план харчування.

Тому деяким людям такий спосіб харчування легше підтримувати порівняно зі звичайними дієтами з обмеженням калорійності.

Чи корисна дієта 5/2 для схуднення?

Ця дієта має певні переваги. Оскільки дієта 5/2 передбачає обмеження калорій протягом двох днів на тиждень, ви створюєте дефіцит калорій, що може призвести до втрати ваги.

— У періоди зменшення споживання калорій рівень інсуліну знижується, тому організм використовує накопичений жир як паливо, і, як наслідок, з часом це призводить до втрати жиру.

 

Дієта може бути ефективною для зниження рівня інсуліну та покращення чутливості до інсуліну, каже доктор Янг.

Водночас Янг не думає, що цей метод голодування прийнятний для всіх у довгостроковій перспективі.

Думки людей

Одна з користувачок у соцмережах, спробувавши цю дієту, зазначила, що після двох днів голодувань «прокинулася, навіть не відчуваючи голоду ... і я втратила чотири з половиною кілограми». Водночас вона вдалася до цієї дієти перед відпусткою і не планувала дотримуватися її довго.

Інший користувач TikTok, тренер зі схуднення, також підтримав дієту 5:2, водночас вказавши на три необхідні нюанси, яких треба дотримуватися.

  1. Під час періоду нормального харчування необхідно насичувати організм потрібною кількістю макро- і мікроелементів, а також завантажувати свій організм клітковиною.
  2.  Якщо ви дотримуєтеся режиму нормального харчування з понеділка по п’ятницю з днями голодування на вихідні - переконайтеся, що ви не влаштовуєте собі чіт-міли чи перекуси.
  3. Намагайтеся пити більше води. Залишайтеся активними протягом вихідних.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень