9 справ на городі, які ви мусите зробити до кінця серпня

Відкривайте блокнот і записуйте, щоб не забутися

У серпні у дачників справ не менше, ніж у червні або ж липні, адже в цей період саме вистигає урожай. У саду й на городі робота кипить, льох наповнюється овочами, фруктами й закрутками, а компостна яма стає все більшою, наповнюючись бадиллям помідорів, буряків, моркви та іншими «зеленими» відходами.

1. Підготовка льоху

У льосі має бути не тільки прохолодно, а й сухо. Крім того, щоб урожай зберігався без проблем, там треба провести дезінфекцію: знезараження поводять за допомогою оцтового розчину (20 мл на 1 л води). Фінальний штрих – побілка стелі і стін. Завдяки цьому максимально знижується ризик появи грибка та зменшується відсоток вологості.

2. Прибирання часнику і цибулі

Одні дачники зібрали ці овочі ще на початку серпня, а інші тільки-но готуються це зробити. Пам’ятайте, що відразу після збирання часник і цибулю відправляють на сушіння.

3. Заготівля насіння помідорів

Зібравши чудовий урожай томатів, саме час подумати і про підготовку до наступного сезону. Для отримання насіння прекрасно підійдуть зрілі, але не перестиглі плоди, які росли у нижній частині куща.

4. Профілактика

У серпні ночі стають холоднішими, а в комбінації з підвищеною вологою з’являються чудові умови для розвитку грибкових хвороб. Тому городники стежать за можливими змінами на рослинах і вирішують проблему ще у зародку.

5. Догляд за полуницею

Полуничник скошують під корінь, підгодовують калійно-фосфорними добривами, і мульчують ближче до вересня.

6. Підготовка компосту

Серпень - прекрасний час для закладення компостної ями. Матеріалу для цієї мети повно - бадилля, скошена трава, бур'яни, падалиця. Все це розбавляють золою, опалим листям і землею.

7. Догляд за деревами

Якщо плодів дуже багато, то гілку обов'язково треба підперти, щоб під вагою врожаю вона не зламалася. Наприкінці серпня проводять так званий «волого-зарядний» полив:

  • Дорослі дерева треба поливати так, щоб вода проникала в землю на глибину 1-1,5 м;
  • Мінімальний поріг — 0,6-0,7 м.

8. Догляд за чагарниками

Смородина, аґрус і малина дуже потребують поливу у серпні. Рослини щойно завершили плодоношення, але вже почали закладати врожай наступного року, а для цього їм необхідна вода і поживні речовини.

9. Розмноження багаторічників

В останній літній місяць ділять і пересаджують на нове місце дельфініум, конвалії, лілійники, флокси. Крім того, підживлюють хвойні культури.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень