ТОП-10 найбільш продаваних у світі книг

Сьогодні ми пропонуємо вам підбірку 10 відмінних книг із загального рейтингу найбільш продаваних книг у світі

1. Біблія

Незважаючи на відмінності у віросповіданні і світогляді, найпродаванішою книгою на планеті Земля залишається Біблія. За даними «Книги рекордів Гіннесса» на сьогодні її тираж становить 6 мільярдів примірників, причому підрахунок вівся з початку минулого століття. Перше друковане видання Біблії англійською мовою, наприклад, було опубліковано ще в 1538 році. Біблія перекладена на всі мови і регулярно перевидається в багатьох країнах.

2. Чарльз Діккенс "Повість про два міста"

Книга була вперше видана в 1859 році. Критики описували сюжет книги, як складне переплетення епічної драми з особистою трагедією. А письменник Лев Толстой у своєму трактаті «Що таке мистецтво?» згадує «Повість про два міста» як «зразок вищого, що випливає з любові до Бога і ближнього ... мистецтва». Ця книга - не тільки найпопулярніший в англомовних країнах твір Діккенса, але і ключовий бестселер в історії англомовної прози.

3. Джон Р. Р. Толкін "Володар перснів"

Легендарна трилогія в стилі фентезі підкорила серця мільйонів читачів. Твір «Володар перснів» - одна з найпопулярніших книг 20 століття. Вона була переведена на 38 мов. При першому виданні в 1954 році роман був розділений три частини: «Братство Персня», «Дві фортеці» і «Повернення короля». Сюжет твору цікавий і для цінителів фантастики, і для шанувальників класики.

4. Агата Крісті "10 негритят"

Найпопулярніший роман неперевершеної «королеви детективу» Агати Крісті, написаний в 1939 році. Згодом назва була змінена на більш політкоректну «І нікого не стало». Сама письменниця вважала цей твір одним з кращих, а в 1943 році вона написала за його мотивами п'єсу.

5. Антуан Де Сент-Екзюпері "Маленький принц"

Алегорія, моральні цінності і духовна автобіографія - дивовижний синтез. З незмінним зачаруванням автор розповідає історію про маленького хлопчика, який залишає свою комфортну крихітну планету, щоб подорожувати по Всесвіту. Ви продовжуєте шлях з ним і розумієте, що вивчаєте особливості поведінки дорослих. Його казкова одіссея завершується на Землі. Автор присвятив цю книгу своєму другові Леону Верту, про це він згадує в передмові: «Прошу дітей пробачити мене за те, що я присвятив цю книжку дорослому. Поважне виправдання: той дорослий - мій найкращий друг ... ».

6. Джером Д. Селінджер "Над прірвою в житі"

В основу роману лягло відверте оповідання від імені 17-річного юнака, який загострено сприймає дійсність і звичаї сучасного суспільства. Спочатку твір був призначений для дорослих, але, звичайно, мав велику популярність серед молоді. Роман перекладено майже всіма мовами світу. У 2005 році журнал Time включив цей твір до списку 100 кращих англомовних романів, написаних в період з 1923 року. Однак, незважаючи на загальне визнання, роман часто піддавався критиці і забороні через грубуваті вирази, а також опис різних підліткових страхів.

7. Бенджамін Спок "Дитина та догляд за нею"

Вже близько 70 років батьки покладаються на рекомендації відомого доктора-педіатра і педагога Бенджаміна Спока. Сучасні технології змінюють світ, але діти залишаються дітьми. А молоді батьки стикаються з тими ж питаннями і проблемами, що і попередні покоління. Прості поради по догляду за новонародженим, консультації по хворобах і травмах - актуальні завжди.

8. Річард Д. Бах "Чайка на ім'я Джонатан Лівінгстон"

Американський письменник і філософ створив унікальну повість-притчу про чайку, яка вчилася життю і мистецтву польоту. Книга надихає читача на самовдосконалення і відкриває горизонти духовної свободи. Джонатан, який не погодився миритися з примітивним існуванням побратимів, був вигнаний зі зграї. З цього моменту починається його шлях до знання. Сам Річард Бах розповідав, що повість була написана під враженням від польотів пілота Джона Лівінгстона.

9. Колін Маккалоу "Ті, що співають у терні"

У романі-бестселері перед читачем відкриваються долі трьох поколінь людей, які мріють, працюють, люблять і стійко протистоять життєвим випробуванням. В епічній сазі про сім'ю, яка перебралася з Нової Зеландії до Австралії, «червоною ниткою» відзначені відносини героїв Меггі Клірі і Ральфа де Брікассара, парафіяльного священика. Події розвиваються досить бурхливо, і через роки багато персонажів виявляються в Європі. Книга розділена на 7 частин, в кожній розкривається характер одного з головних персонажів.

10. Маріо Пьюзо "Хрещений батько"

Класичний роман, виданий в 1969 році, розповідає про могутній мафіозний клан дона Корлеоне. Завдяки реалізму і драматичності сюжету, книга завоювала популярність у всьому світі. Автор відкриває перед читачами найскладніші відносини між учасниками одного з найбільших злочинних синдикатів Америки. Головний герой Майкл мріяв стати професором, але в силу життєвих обставин повинен був прийняти від померлого батька спадщину родини.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень