Як не вагітність, то коронавірус: суд у справі Літвінової перенесли через хворобу судді

Наступне засідання не призначене

Схоже, що прогноз досвідченого рівненського адвоката Володимира Цуняка стосовно того, що молодій багатодітній Тетяні Літвіновій сидіти в СІЗО залишилося зовсім недовго, збувається. Призначене на 10 вересня судове засідання знову не відбулося, цього разу - через коронавірус у члена колегії суддів, які розглядають справу.

Навесні торік головуючий у колегії суддя Віктор Кухарець подав у відставку, а після формування нової колегії справу по суті не розглядали й досі, тобто уже понад рік. Після цих змін підсудна заявила, що знову вагітна і що недобре почувається, а восени 2019-го вона народила четверту дитину.

Тетяна просила суд зважити на її обставини й узагалі не призначати суд ще протягом року. Після пологів засідання призначали, однак розгляду так і не відбулося. Підсудна відмовилася спочатку від послуг найнятого адвоката, а потім – і від кількох державних, що теж сповільнювало справу.

Зараз Тетяну захищає Ірина Павлюк.

Цим сповільненням обурена потерпіла, мама убитого Софія Літвінова. З цієї причини вона відмовилася від послуг адвоката Цуняка, і тепер її інтереси в суді захищає Аліна Козак. Утім, це не пришвидшило процес.

Тетяну Літвінову, нагадаємо, звинувачено у вбивстві чоловіка, Серія Літвінова, яке сталося у лютому 2017 року у рівненській квартирі, яку Сергій винаймав для неї та двох їхніх маленьких синів, оскільки вони розлучалися. Того ж дня Тетяна полетіла до Єгипту, залишивши дітей зі своєю матір’ю. Тіло убитого, заховане у коморі цієї ж квартири, виявили через кілька днів. Запідозрену у вбивстві жінку оголосили у розшук в Інтерпол.

Сергій Літвінов

У травні того ж року її затримали у Каїрі й екстрадували в Україну. На той момент вона була вагітна третьою дитиною, яку народила восени 2017 року, перебуваючи в СІЗО. Деякий час наймолодший  син Тетяни жив з її матір’ю, та після її наполягань дитину їй повернули. Тепер Літвінова перебуває в СІЗО з двома своїми молодшими дітьми.

Хлопчикові невдовзі виповниться три роки, і його таки заберуть від матері під опіку родичів чи іншої родини – так передбачає закон.

Оскільки Тетяна Літвінова, яка, до речі, не заперечує, що саме вона убила Сергія, підпадає під дію сумнозвісного «закону Савченко», який передбачав зарахування кожного дня у СІЗО за два дні відбування покарання, зволікання їй вигідне.

Софія Літвінова

Ще вісім місяців – і буде чотири роки, як вона перебуває в ізоляторі, де умови кращі, аніж в колонії, особливо для матері з дітьми. За прогнозом адвоката Цуняка, вона отримає не більше 8 років позбавлення волі. І поки суд нарешті дійде до оголошення вироку, для Тетяни мине термін позбавлення її волі, і вона вийде на свободу.

«Закон Савченко» був визнаний таким, що становить загрозу для суспільства, і скасований у тому ж 2017 році, але на кілька місяців пізніше дати скоєння цього злочину.

Після прийняття цього закону було достроково звільнено багатьох засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини, у тому числі й ті, що викликали широкий резонанс у суспільстві. Серед них – львівський суддя-«колядувальник» Ігор Зварич, засуджений до 10 років позбавлення волі за хабарництво; «лікар»-шахрай Ігор Слюсарчук; колишній нардеп Ігор Лозінський, засуджений за вбивство на полюванні; коригувальник обстрілу Маріуполя Валерій Кірсанов. Останній був засуджений до 9 років тюрми, але відбув за ґратами усього кілька місяців.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень