Учасники резонансного пікету в Рівному озвучили – спростування та вимоги (6 ФОТО)

До «Радіо Трек»

Зліва -- Роман Філюк, Справа -- Дарина Коцюруба. На її плакаті напис: "Сказав, Порушив, Пішов".

Як ви знаєте, «Радіо Трек» інтенсивно висвітлював події 25 травня у Рівному.

Події на майдані Незалежності, пов’язані з пікетом двох молодих людей та подальшим оформленням на них адмін. Протоколів у міськвідділу поліції.

Усі ці матеріали сумарно отримали більше сотні тисяч переглядів на нашому сайті.

 

Ви й зараз можете побачити їх справа у розділі «ЧИТАЮТЬ».

Крайня зліва -- звичайна перехожа Наталя, яка просто вирішила висловити свою підтримку пікету

Це все – новинарні матеріали. Безсторонні публікаці оперативних новин, в яких викладаються всі точки зору. При цьому ми опублікували також і полемічний матеріал Група «активістів по найму» заганяє Поліцію м. Рівне? За хмари (АК)

АК – це авторська колонка.

Згаданий матеріал не став хітом, набравши лише 5690 переглядів, однак, саме на нього вирішили прореагувати обидва учасники пікету в Рівному.

 

Це Роман Філюк та Дарія Коцюруба.

Далі подаємо їхнє спростування згаданого тексту – без змін:

Я – Філюк Роман та Коцюруба Дарія затримані «мітингарі» заявляємо – зміст вашої статті не відповідає дійсності й містить перекручення та припущення, які є просто образливими.

По-перше, ми діяли – самостійно та ні від кого незалежно. Вийшли на пікет за власною ініціативою та на підтримку акції «Україна – не рояль», яка відбулася в Києві напередодні 24 травня.

Тепер відповідаю на декілька «запитань» заданих автором статті:

Євген Новицький – не являється нашим «лідером». Ми – активісти(!!!) (не члени) ГО Український Наступ.

 

Так склалось що пан Євген дізнався одним з перших про наше затримання й одразу відреагував на це давши нашій історії розголос та безпосередньо прибувши до відділку поліції

Зліва -- Євген Новицький

«Цікаво хто робив ці фото, але ще цікавіше – навіщо Дарія робила собі чотири плакати, якщо стояти вона збиралася лише з одним своїм товаришів»

Відповідаємо:

Нас фотографував, зокрема, журналіст Радіо Трек та звичайні громадяни які підходили до нас запитати чи ми не проти щоб нас сфотографували. З самого початку планувалось що нас буде четверо, це наші друзі, які за різних причин просто не змогли прийняти участь разом з нами.

Реально більшість фото з місця події зробив саме молодий чоловік небайдужий до/для Радіо Трек

«Хто ця третя особа, яка допомагає їм тримати один із двох плакатів? Чому її не запросили до відділка?»

Згадана в публікації «третя особа» це жителька Рівного Наталія, яка проходила повз та підійшла поспілкуватись, виразила нам підтримку погодившись постояти з нами 15 хвилини, якраз в той момент підійшов журналіст Радіо Трек щоб зробити фотографію

Натисніть плей, для перегляду

«Сьогодні у місті Рівне поліція забрала до відділу двох активістів, які проводили мітинг за імпічмент президента»

Це ви цитуєте чиюсь думку з блогосфери – не рівнянки, та людини, яка не була присутня на нашій акції.  Ми не погоджуємось з трактуванням нашого одиночного пікету у якості мітингу.

Пін-ап Дарина Коцюруба з плакатом "Сказав, Порушив, Пішов"

«Поліція прийшла й, по-суті, потрапила в мишоловку. Бо далі правоохоронці мали вже діяти в руслі існуючих законів та інструкцій. Серед іншого мали й скласти протокол.»

Пояснюємо:

До  так званої «мишоловки» потрапила не поліція, а ми. Працівник поліції ввічливо запросив нас пройти для проведення «профілактично-роз'яснювальної бесіди», а не складання протоколу про адмін-порушення.

 

Перед цим ми з Дашею запитали в полісмена чи ми затримані, відповідь була чіткою – ні. Ми, як законослухняні громадяни погодились в супроводі поліцейського до відділку. Про затримання я безпосередньо дізнався від пані майора Паламарчук, яка почала складати на мене адмін-протокол. А Дарію ледь не насильно затягнули до кабінету погрожуючи кайданками та статтею про опір працівникам поліції.

«Запитуємо, бо найлогічніша версія всього цього «цирку» така: Новицький отримав замовлення на акцію. Акцію виконували «оні-же-дєті». Можливо планувалося, що учасників пікету буде чотири, а то й більше. Найвірогідніше, частина співучасників, які відробляли замовлення, стояли довкола й демонстрували інтерес та робили фото.»

Іще раз:

Будь ласка, перед тим як робити якісь висновки та писати статтю, зв'яжіться зі всіма сторонами цієї події, та перед тим як озвучувати «найлогічнішу версію всього цього «цирку», надайте хоча б один доказ того, що ви написали в даній статті.

 

Закликаємо дотримуватись журналістської етики та стандартів. Вимагаємо прибрати публікацію та публічного вибачення!

Від Редакції:

Щодо того, щоб попросити вибачення, питань немає.

Я, Микола Кульчинський, щиро прошу вибачення за всі неточності та непідтверджені припущення, які були висловлені в моїй авторській колонці, але виявилися хибними.

Щодо іншої вимоги, то на неї відповідь буде озвучена незабаром.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень