Під Рівненською ОДА пікетували проти зубожіння (ФОТО)

Профспілки Рівненщини

Майже  сотня людей профспілчан сьогодні пікетували під Рівненською ОДА. Працівники рівненського аеропорту, освіти, промисловості, пенсіонери та військові долучилися до всеукраїнської акції, яку оголосила Федерація профспілок України.

Вимагали не підвищувати ціни на газ, податки, натомість підвищити вдвічі мінімалку та прожитковий мінімум. Докладніше розповідає голова Федерації профспілок Рівненщини Микола Шершун:

Перша вимога – не доспустити подальше зубожіння наших людей. А за цим сьогодні стоять тарифи. Треба зупинити підвищення цін на газ та інші тарифи, аби українці мали змогу їх оплачувати. Також серед наших вимог – підвищення прожиткового мінімуму до 5100 гривень, а мінімальної зарплати до семи тисяч гривень. Такі цифри підрахували наші експерти згідно з міжнародною допомогою.

Спершу всі присутні проголосували за список вимог до влади, лише після того їх передали представникам ОДА. Далі адміністрація направить ці вимоги до столиці.

Заступники голови адміністрації Віталій Ундір та Ігор Тимошенко зауважили перед пікетувальниками, що акція показує активність профспілок України. Якщо влада не відреагує на сьогоднішню акцію, Федерація профспілок обіцяє зібрати багатотисячний пікет під стінами Верховної Ради. 

Відреагувати влада має, внісши принаймні частину вимог до закону про бюджет на наступний рік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень