Осудна чи ні? Як експертиза вплине на покарання підозрюваної у вбивстві чоловіка та замаху на життя доньки

Слідство чекає експертних висновків

5 жовтня, рівно через місяць після того, як мешканка Рівненського району Ірина Ігнатюк начебто застрелила свого чоловіка Юрія Ігнатюка й поранила доньку, її повезли у Львів на проведення стаціонарної психолого-психіатричної експертизи. Вона має встановити, чи ця жінка психічно здорова і чи могла у момент скоєння злочину усвідомлювати свої дії. Тобто, чи вона осудна.

Оскільки експертиза триває близько місяця, фактично вона вже могла завершитися, тож Ірину Ігнатюк невдовзі повезуть назад, до Рівненського СІЗО. Як повідомили у відділі комунікації поліції Рівненщини, на офіційні висновки експертизи слідчі очікують приблизно через місяць після її завершення, тобто наприкінці листопада цього року.

Нагадаємо, що, за версією слідства, близько 4-ої ранку 5 вересня Ірина Ігнатюк, яка мешкала з сім’єю у житловому масиві біля села Біла Криниця поблизу Рівного, вистрелила в голову своєму чоловікові з травматичного пістолета, який був у будинку. Юрій Ігнатюк, співвласник будівельного супермаркету «Хатка», помер.

 

Після цього Ірина пішла в кімнату, де спала їхня 13-річна донька, і вистрелила їй у груди. Але пістолет заклинило, тож жінка скористалася іншим, пневматичним пістолетом, і з нього ще кілька разів вистрелила у доньку.

Жінка начебто завезла поранену доньку до будинку батьків, а сама повернулася додому і намагалася накласти на себе руки: вистрелила собі у скроню і різала вени. Але серйозної шкоди вона собі не завдала.

Поранену дівчинку прооперували і через деякий час виписали з лікарні. Її опікунами стали бабуся та дідусь, батьки Ірини Ігнатюк, з якими Оля зараз мешкає.

Як експертиза може вплинути на результат розслідування?

 

Якщо під час досудового розслідування буде доведено, що саме Ірина Ігнатюк, кандидат економічних наук, яка кільканадцять років викладала у Національному університеті водного господарства та природокористування, у ніч проти 5 вересня убила чоловіка і скоїла замах на життя своєї дитини, справа піде в суд. Він проведе своє розслідування, і якщо вину буде доведено в суді, а експертиза встановить, що винна особа осудна, їй буде призначено покарання. За такий злочин це - позбавлення волі.

Якщо експертиза визнає підозрювану неосудною, то у разі доведення, що злочин скоїла саме вона, суд покарання не призначає.

У таких випадках винну особу поміщають у психіатричну установу закритого типу на примусове лікування.

Скільки часу лікуватися, визначає спеціальна лікарська комісія, яка періодично переглядає справу кожної такої особи й вирішує, чи продовжувати лікування, чи пацієнт уже не становить небезпеки для суспільства і його вже можна виписати.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень