Обережно ФЕЙК: Коронавірус спричиняє тромбоз, а не пневмонію (ФОТО)

Тромбоз є лише одним із проявів COVID-19 на ряду з пневмонією

Останніми днями в соцмережах набула поширення публікація, яку іноді приписують вченому на ім'я Джем Джаміль Ахмед

У ній стверджується, що коронавірус насправді викликає не пневмонію, а тромбоз. А отже, дотеперішнє лікування хворих було,начебто, неправильним. 

Натомість, як показує у своїй публікації український фактчекер Vox Check

Цей фейк прийшов до України з-за кордону. Раніше його вже спростовували незалежні мексиканськііспанські, ще раз іспанські та філіппінські фактчекери.
 

Досі опубліковані наукові дослідження підтверджують, що COVID-19 викликається вірусом SARS-COV-2, який вражає дихальну систему і не повинен лікуватися антибіотиками. Крім того, фахівці зазначають, що тромбоз може ще більше ускладнити перебіг пневмонії.
 

 

Команда вчених з Італії справді виявила, що одним з проявів COVID-19 на організм є тромбоз у малих артеріальних судинах. Втім, попередні дослідження, як і дослідження, яке, швидше за все, має на увазі автор, показують, що COVID-19 викликається вірусом SARS-CoV-2, який вражає дихальну систему і здатний викликати гостре респіраторне захворювання та важку пневмонію. 


Дослідження, що вказує на легеневий тромбоз, зазначає його як один із проявів, що викликається новим коронавірусом на ряду з пневмонією, а не замість неї. До того ж, дане дослідження поки що не пройшло процес наукового рецензування, тому його результати поки не можуть вважатися підтвердженими. 
 

Інформації щодо зміни протоколів лікування COVID-19 в Італії внаслідок наведеного дослідження немає.

Аналогічний фейк про сім’ю, яка вилікувалася аспірином та лимоном з медом поширювали в американських фейсбук групах. Однак у першоджерелі вказували, що сім’я має мексиканське походження.

Це вже спростували філіппінські фактчекери. Проте, ВООЗ зазначає, що немає жодних доказів ефективності проти COVID-19 нестероїдних протизапальних препаратів, до яких належить аспірин.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень