Звичайний перекис водню допоможе в рази збільшити схожість насіння

Потрібно тільки знати ЯК і для ЯКИХ культур його використовують

Значно підвищити імунітет й опірність рослин усіляким хворобам допоможе звичайний перекис водню. Як це правильно зробити і для чого - розповідаємо далі.

Замочування насіння у перекису водню

Щоб правильно замочити насіння, потрібно знати кілька основних правил:

  • перекис водню потрібно розбавити водою;
  • обов'язково дотримуватися вказаного часу, аби не нашкодити;
  • насіння потрібно тримати у мішечку або бинті.

Перед замочуванням розчин перекису водню розбавляється з водою у співвідношенні 1 ст.л. розчину на 0,5 л води (не менше!) Це потрібно робити для того, щоб розчин не спалив насіння. В іншому випадку розсади просто не буде.

Насіння кладуть у мішечок або загортають в бинт і опускають у приготований розчин. При цьому важливо витримати необхідний час для замочування і дезінфекції.

Наприклад, помідори та огірки повинні пролежати 24 години, а насіння інших культур — лише 12 годин.

Після замочування насіння потрібно промити звичайною водою, аби змити з нього розчин. Після цього його можна садити у ґрунт на розсаду.

Більшість вирощених таким способом рослин не хворітимуть і дадуть влітку хороший урожай

Для чого замочувати насіння

Люди використовують перекис водню для обробки ран, аби не було зараження і порізи швидко гоїлися. Якщо говорити просто, то цей розчин — хороший дезінфектор.

Насіння обробляють перекисом також для того, щоб убезпечити його і підвищити схожість, адже часто уже вирощена розсада гине через різні хвороби, які чіпляються на стадії проростання насіння.

Є й таке насіння, яке слабо сходить, а точніше, довго. Якщо воно тривалий час перебуватиме у сирій землі, то просто згниє. А от при обробці перекисом водню насіння зможе пролежати у землі набагато довше. Таким чином, шанси схожості підвищуються.

Перед тим як замочувати в перекису водню будь-яке насіння, його краще опустити у звичайну воду на 20 хв, щоб воно трішечки розм'якло. Це допоможе розчину швидше вступити в дію з ним.

 

Насіння, яке обов'язково треба обробляти перекисом водню

Якщо насіння лежать уже давно, це привід для його обробки перекисом водню. На ньому може бути цвіль або різні хвороби, які не можна помітити неозброєним оком.

Обов'язкової обробки потребують також окремі види насіння, які варто розм'якшити перед посадкою та убезпечити, а перекис водню для цього — це найкращий варіант.

Обробку обов'язково потрібно провести з такими культурами:

  • кавун;
  • гарбуз;
  • кабачок;
  • огірок;
  • перець;
  • баклажан;
  • кріп;
  • петрушка;
  • морква;
  • селера.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень