Геніальний спосіб виростити будь-яку розсаду – без бруду і зайвого поливу

Потрібна лише прозора пластикова пляшка

Основне завдання при вирощуванні розсади – отримати здорові рослини з добре розвиненою кореневою системою. Деякі саджанці для цього у процесі росту треба пікірувати, інші – пересаджувати, а ще якимось потрібна особлива схема полову… Продовжувати цей список можна нескінченно.

Щоб розв’язати усі проблеми одним махом можна спробувати нетрадиційний вид посадки

Беремо звичайну прозору пластмасову пляшку (не зелену, жовту, синю чи будь-яку іншу, а саме прозору – це дуже важливо!) і розрізаємо її навпіл уздовж (по висоті). Але розрізати потрібно не до кінця, а так, щоб пляшка відкривалася й закривалася назад.

На одну половинку укладаємо 6-8 шарів туалетного паперу. Його треба добре намочити, щоб він став схожим на мокру ганчірку, але щоб зайвої води при цьому у пляшці не лишалося.

Зверху укладаємо насіння, як на звичайну посадку, і трохи притискаємо його ложечкою.

Зверху на пляшку треба надягнути звичайний целофановий пакет і зав'язати його на кінці. Має вийти своєрідний парничок. І все – у такому вигляді ваші посіви можуть перебувати 2-3 тижні.

Поливати їх, до речі, не треба, адже там постійно буде конденсат.

Коли прийде час – обережно дістаньте паростки і пересадіть їх у землю.

 

Розсада, посаджена таким чином, переганяє стандартну, бо в неї буде дуже добре розвинене велике коріння

Дуже добре таким чином вирощувати насіння петунії, суниці і навіть капусту, помідори чи кабачки, які за звичайних умов витягуються й трохи нервують господарів.

Візьміть на замітку, що найкраще використовувати для таких цілей 2-літрову тару, щоб у розсади було якомога більше місця.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень