Коли пора сіяти перець і від чого залежать терміни збору врожаю

4 важливих фактори, які варто враховувати при посіві перцю на розсаду

Від появи перших сходів перцю до збирання врожаю проходить дуже багато часу, тож важливо вчасно висадити розсаду. При цьому, варто пам’ятати, що час посіву насіння на розсаду залежить від сорту перцю.

За скільки достигне той чи інший вид перцю:

  • ранньостиглі сорти перцю дозрівають за 90-100 днів після появи сходів;
  • середньостиглі – через 120 днів;
  • пізньостиглі – за 150 днів.

На будь-якій упаковці насіння інформація про сорт перцю повинна бути вказана. Втім, ви маєте врахувати ще й час, який потрібен насінню, аби прорости.

Важливий фактор, який впливає на час посіву насіння – це замочування. Від того, будете ви замочувати насіння чи ні, залежать й терміни посіву

Третій фактор, який є дуже важливим під час посіву – температурний режим. Якщо розсада перцю знаходиться у приміщенні, де температура 28-30ºC, то насіння прокльовується вже за тиждень.

Та зазвичай температура у квартирах тримається на рівні +20ºC, а в такому разі сходи зійдуть через 3 тижні.

Час збору врожаю залежить і від умов, в яких ростимуть перці: в освітлюваних теплицях перці виростуть швидше, а у відкритих грядках все залежить від погодних умов і старань, докладених господарем.

В середньому урожай перців дачники збирають через 4 місяці після замочування насіння. Якщо, наприклад, виконати замочування у 20-х числах лютого, то перші плоди можна буде зібрати вже у червні

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень