Посівна не з горами: готуємо землю під посів огірків. Хитрощі, які стануть в нагоді

Поради для дійсно хорошого врожаю

Перед тим як посадити огірки, треба підібрати для них найкраще місце. Ґрунт має бути поживним, повітряним, таким, що добре пропускає вологу. А ще у ньому не має бути сріблястих соляних вкраплень.

Грядки під огірки рекомендується оновлювати кожні 2 роки. Якщо у вас подібної можливості немає, то можна частіше здійснювати заміну ґрунту на грядках, які відведені саме під цю культуру.

 Найкращі рецепти підживлення ґрунту

Перепрілий гній, торф і тирсу з'єднують (2:2:1), потім у кожне з відер отриманої суміші вносять деревну золу (250-300 г), а також по десертній ложці суперфосфату, сульфату калію і карбаміду.

Традиційні коров'як, пісок, перепрілий гній і тирсу змішують у рівних пропорціях і додають їх до торфу, витримуючи пропорції 1:1:1:1:5.

Змішують у рівних пропорціях компост, перегній і дерновину. Потім розводять у 5 л води 25 г суперфосфату, склянку золи і 15 г сірчанокислого калію. Цим складом проливають 10 л ґрунтосуміші.

Компост, дерновину, верховий торф і тирсу змішують у рівних частинах.

Зазвичай місце під огірки починають готувати ще восени. Для цього перекопують грядки на глибину 25-30 см, вносячи у ґрунт по 5-8 кг гною із розрахунку на квадратний метр, а також по 10 г підгодівлі з калієм і фосфором або ж звичайну золу (достатньо склянки на квадратний метр).

Та якщо осінній ґрунт виявиться занадто легким і розсипчастим, то внесення органічних добрив краще перенести на весну.

Весняна обробка ґрунту

За тиждень до посадки грядку треба добре перекопати, розбиваючи грудки землі і видаляючи корінці бур'янів.

Тоді роблять канавки у 20-30 см завглибшки і заповнюють їх перепрілими поживними субстанціями (компостом, гноєм, сіном, листям або тирсою у розрахунку 5 кг на квадрат грядки), після чого накривають таку канаву плівкою.

За день до здійснення посадки вносять у ґрунт мінеральний комплекс (45 г суперфосфату, 20 г селітри і 30 г калійної солі).

Для знезараження землі проводять її обробку розчином марганцівки — 1 ч. л. розводять у 1 л гарячої води і поливають з лійки цим складом грядки (перед посадкою вони мають просохнути!)

Якщо грядки з огірками відкриті і не захищені від вітру та прямих сонячних променів, то краще посадити навколо них соняшник або кукурудзу (на невеликій відстані від грядок, щоб і тінь була, і всі поживні речовини ці культури з ґрунту не висмоктували). Однак пам’ятайте, що створять захист для огірків і кущі звичайної картоплі.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень