Як виростити міцну розсаду огірків – без ламп, теплиць і парників

Секрети городників зі стажем

Усі ми звикли, що при вирощуванні розсади, аби вона була міцною і здоровою, потрібно ревно дотримуватись температурного й світлового режиму. Здавалося б, інакше і бути не може. Але... може!

Бувалі дачники-городники використовують набагато простіший метод, який дозволяє обійтися без ламп і парників, але при цьому все одно отримати міцну розсаду

Як виростити міцну розсаду огірків

Спершу нам треба все добре підготувати:

  • досвідчені городники рекомендують замочувати та пророщувати насіння;
  • щодо ґрунту, то беремо його прямо із грядок і змішуємо з компостом;
  • для пухкості додаємо в землю стару побурілу тирсу;
  • щоб стерилізувати ґрунт і прибрати з нього всіляких шкідників та інфекції, краще його прожарити (докладніше про це - тут: Пропарювання чи заморожування: яка обробка ґрунту краща для розсади?)

Особливу увагу приділяють тарі. Краще вибирати стаканчики й горщики, з яких розсаду можна дістати із грудкою землі.

 

Річ у тім, що коріння рослини не можна зачіпати, бо розсада зазнає стресу, а терміни плодоношення можуть сильно посунутися (як ви розумієте, зовсім не у той, який би хотілося ).

Як відомо, для огірків дуже важливим є світло. З цієї причини першого ж дня сходи треба виставити на вулицю або балкон, щоб рослина бачила яскраве світло і не тягнулася. Однак у нічний час розсада має бути у теплому будинку.

Потрібно пам'ятати, що огірки люблять тепло. Оптимальна температура для зростання становить +25°С. Але в день появи сходів температуру слід зменшити на 5-10 градусів.

За тиждень перед висаджуванням і після неї розсаду треба підгодувати сумішшю з переважанням фосфору та калію - вони сприяють зміцненню кореневої системи.

А от від азоту у цей час краще відмовитись.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень