Чи варто два роки поспіль садити огірки на тому ж місці?

Відповідь досвідчених городників – плюси, мінуси, підводні камені

Агрономи добре знайомі із законом сівозміни. Вони знають, що він діє і на зернові, і на урожай овочів. Цей закон дуже простий: якщо одну і ту ж культуру садити на одному місці роками, доведеться витрачатися на додаткові підгодівлі та боротьбу зі шкідниками.

Як у цьому випадку з огірками?

Для їх зростання і розвитку потрібен певний набір компонентів. Згодом овоч висмоктує з ґрунту все, що йому необхідно, а число патогенних мікроорганізмів, які паразитують саме на огірках, в ґрунті лише зростає. І це значить, що якщо не вживати заходів, урожай може пропасти

Щоб виправити ситуацію можна пустити в хід «важку артилерію»: давати багацько добрив і пестицидів, проводити лікування і профілактику рослин...

А можна просто чергувати посадку овочів, і тоді добрив знадобиться в рази менше, а від хімікатів можна буде взагалі відмовитись

З чим найкраще чергувати посадку огірків?

Ідеальний варіант – із помідорами. Обидві культури популярні, але вони абсолютно різні за своїм складом.

Також добре чергувати посадку огірків з горохом або кучерявою квасолею та бобами. Вони оздоровлять ґрунт і наситять його азотом.

Дуже добре після збирання врожаю огірків також засіювати землю сидератами: овес, жито, гірчиця встигнуть до кінця осені підрости, підтягнути з ґрунту живлення для майбутніх огірків і стати їх природним добривом. А ще – перекопані сидерати навесні стануть хорошим розпушувачем ґрунту під огірки.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень