

Урожай можна врятувати, якщо знати, від чого залежить цілісність овоча
Зрозуміти, чому потріскалася капуста, можна по тому, як Ви за нею доглядали. Щоб капуста лишилася цілою і не «тріщала по швах» важливо правильно за нею доглядати. І насамперед це стосується поливу.
Загалом же причин розтріскування капусти може бути декілька
Нерівномірний полив — це саме те, що в першу чергу губить капусту. Причому йдеться як про брак вологи, так і про її надлишок.
До прикладу, за умови занадто рідкісного поливу листя, якому не вистачало води, починає посилено поглинати її і швидше зростати. А оскільки листя всередині качана розвивається швидше, ніж усе інше, головка качана не може впоратися з його тиском, і на капусті з'являються тріщини.
У помірну погоду поливайте капусту раз на тиждень, використовуючи 10-12 л води на 1 кв.м. У спекотну погоду це потрібно робити вдвічі частіше, а у спеку – ще й додатково проводити дощування вранці і ввечері (ґрунт має просочитися на глибину 20-30 см).
Головне – не допускайте великих перерв між поливами.
Найкраще посадити капусту у ґрунт з близьким заляганням ґрунтових вод або неподалік від водойми. Допоможе і система крапельного поливу.
Різкі температурні коливання, занадто часті дощі або ж, навпаки, посуха теж негативно впливають на дозрівання капусти.
Під час тривалих дощів прикривайте зволожені грядки плівкою — це допоможе вашій капусті вирости рівномірно і не розтріскатися. А під час поливу капусти враховуйте зміну температурних умов і рівень опадів.
Овочі ранніх сортів рясно поливають у червні, а пізніх — у серпні. Це дозволить капусті сформувати міцні й соковиті качани.
Ви не повірите, але навіть те, коли ви зрізаєте качан, грає важливу роль у тому, яким він вам дістанеться, — цілим і пружним чи потрісканим.
Найважливіше у цій ситуації — не допускати перезрівання капусти. Особливо це актуально для ранньостиглих сортів.
Для того, щоб дізнатися, коли саме потрібно збирати врожай, купуючи насіння капусти звертайте увагу на швидкість визрівання овоча і на терміни збору врожаю.
Ранні сорти капусти можна збирати з кінця червня, середні дозрівають до серпня, а останні качани прибирають у вересні.
Між тим, потрісканий овоч можна використовувати для приготування свіжих салатів і супів або консервації на зиму.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ
З Польщі депортували 70 українців: усіх негайно відправили додому
Трюк покоївок: 2 шт у воду – і решітка плити сяє, як нова
Відзавтра нові ціни на газ: газопостачальні компанії оприлюднили розцінки
Кар'єрний прорив чекає на чотирьох знаків Зодіаку
Мобілізація в Україні: кому треба з'явитися в ТЦК навіть без повістки з 1 травня?
Огірки до перших заморозків – це реально. Але в серпні їм треба особливий догляд
Як врятувати урожай після граду: поради від тих, кому це вдалося
Коли гірчить не лише «попка»: як прибрати гіркоту з огірків
Рожева капуста: рецепт відомої блогерки (ФОТО)
Що робити, якщо помідори «ніякі» на смак: поради городникам
У Рівному поблизу мікрорайону Південного, знайшли автомобільний номер ВК 4722 ІО Власник може звертатися за номером: +380972381545
Знайдено посвідчення УБД видане Волошину Олегу Леонідовичу, забрати можна в КЕЧ м. Рівне. Контактний номер: +380972315064
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774