«ЗООВІЙНА» у Рівному: активісти прокричали претензії до стерилізаційного центру (ФОТО)

Та керівництва КАТП 1728

Керівник стерилізаційного центру при КАТП 1728 Наталія Ющук

Рівненські зооактивісти вимагають від керівництва Центру стерилізації тварин звіт про використання коштів. Не тільки бюджетних, а й благодійних (кажуть, у центр надходили і такі). Сьогодні на засіданні спеціально створеної комісії міськради активісти вкотре звинуватили завідувачку Центру Наталію Ющук у неналежному веденні документації і розтраті бюджетних грошей.

Спеціально створена комісія з аналізу роботи центру стерилізації

Йдеться про понад 200 тисяч гривень з міського і ще понад 60 тисяч гривень з громадського бюджетів Рівного, які торік виділили для Центру.

Член правління нещодавно створеної у Рівному ГО «Зооварта» Світлана Сидоренко хоче бачити, щонайменше, десяток журналів, які регламентують роботу Центру і підтвердили б, що надані містом кошти не розікрали.

Зоозахисниця, член правління ГО "Зооварта" Світлана Сидоренко, яка хоче взяти Центр в оренду за симвролічну плату в 1 грн.

Утім, завідувачка центру стерилізації Наталя Ющук не має усіх журналів обліку, та й не бачить потреби у тому, аби їх запроваджувати:

Так як ми – підрозділ при КАТП, а не окрема організація, і не маємо юридичного статусу, то більшість журналів, які ви вимагаєте, не мають у нас функцій, які ви назвали. Ми ведемо журнали обліку реєстрації тварин, їх прилаштування, відловлених собак (в тому числі і місця відлову  та повернення), а також сказу.

 

Якщо ви, до прикладу, говорите, що кількість використаних бирок повинна збігатися з кількістю стерилізованих тварин, то це неправда, тому що ми каструємо і кішок, а їм кліпсів ми не ставимо.

Витрати на утримання та обслуговування Центру стерилізації безпритульних тварин протягом 2016 – І кварталу 2019 років

Примітка: У ТАК ЗВАНОМУ центрі стерилізації – НЕ стерилізують. В установи немає ветеринарів. Вони укладають договори з приватними фахівцями, які й проводять такі операції.

Таким чином торік у місті простерилізували майже дві сотні тварин: 70 собак за кошти міського і 122 коти за кошти громадського бюджетів. На все витратили понад півтори сотні тис. грн.

На фото (зліва направо): керівник стерилізаційного центру Наталія Ющук, зоозахисниці Світлана Сидоренко, Тетяна Алімова та Інесса Шишкіна

За словами директора КАТП 1728 Ростислава Кралюка, функції Центру – стерилізація (шляхом укладання договорів) і післяопераційна перетримка тварин. У котів і собак, які туди потрапили, є два варіанти: їх або прилаштують, або згодом відвезуть назад на вулицю. Не повертають тільки агресивних собак. Переважно після стерилізації тварини перебувають у Центрі близько тижня.  

Витрати-2018: з міської казни: 71 тис грн. - на утримання центру; майже 157,5 тис грн  - додаткові кошти на придбання і встановлення півсотні собачих будок, 24 кліток для перетримки тварин і утеплення вольєрів. А 63,5 тис грн з громадського бюджету - на с

Розібратися у ситуації комісії не вдалося, тож на 14 травня вона призначила виїзне засідання на КАТП при якому діє стерилізаційний центр. 

Нагадаємо, минулого тижня Світлана Сидоренко зареєструвала петицію з вимогою змінити керівника стерилізаційного центру. Це звернення рекордно швидко набрало 300 необхідних голосів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень