Сміттєва конкуренція в Рівному: місто пропонують розділити

На приватний і багатоквартирний сектори

У Рівному скаржаться на КАТП 1728. Нещодавно на сайті міської ради з’явилася петиція із закликом обрати ще одну фірму, яка вивозитиме побутові відходи.

Автор ініціює поділ міста на багатоквартирні будинки і приватний сектор.

Для обслуговування останнього він пропонує найняти іншу компанію. Мовляв, комунальне підприємство не справляється. Нині в місті катастрофічно не вистачає сміттєвих контейнерів і спецавтівок. Через це підприємство, начебто, регулярно порушує встановлені графіки.

Ініціатор петиції, директор ТОВ "Рівне Дім Сервіс" Микола Ніколайчук

Ініціатор звернення Микола Ніколайчук пропонує залишити за КАТП 1728 тільки багатоповерхівки:

Проблеми пов’язані з тим, що катастрофічно не вистачає техніки. Якщо купувати ту кількість транспорту, яка потрібна, а це п’ять автівок, бюджету міста це обійдеться десь у 20 млн грн. Але разом з тим, не вистачає ще й контейнерів для збору сміття.

 

Після аналізу роботи зробили висновок, що доцільно було б місто розділити на дві частини - у розрізі приватного сектору і багатоквартирного. І на приватний сектор могли б організувати конкурс.

Натомість, у КАТП 1728 запевняють, що їм не вистачає буквально кількох сміттєвозів і близько 200 контейнерів для багатоквартирних будинків. Точну вартість спецтранспорту керівник підприємства назвати не зміг, адже автомобілі можна купити як нові, так і вживані. Останні обійдуться далеко не у 20 мільйонів, говорить начальник комунального автотранспортного підприємства Ростислав Кралюк:

Дивлячись, які машини. Можна говорити про машини вживані, які коштують, ну може, мільйон. Можна говорити про машини нові - МАЗи, які коштують там, умовно, 2,5 мільйона. Можна говорити за якісь імпортні, нові. Вони коштують більше, ніж 3 млн. І нам не треба буде п’ять - нам треба дві, ну максимум три.

Щодо графіків вивезення сміття, то керівник автотранспортного підприємства запевнив, що вони погоджені із головами ОСББ. Умовно, це два-три забори сміття на тиждень. А сміттєві баки переповнені, бо окрім побутового сміття, туди скидають будматеріали, гілля тощо.

Начальник КАТП 1728 Ростислав Кралюк

А з приватним сектором ситуація ж зовсім інша:

Із близько 13 тисяч приватних господарств, які є місті, максимум у трьох тисяч є сміттєві баки. Усі інші виносять побутові відходи у пакетах і мішках, які сміттєвозами возити ну ніяк не можна. Зараз возять і ЗІЛами, й тракторами, до чого тут сміттєвози? Спочатку треба, щоб населення приватного сектора закупило баки.

 

Крім того, існує проблема і з добиранням на деякі вулиці і провулки, де дорога для спецавто надто вузька, - розповів Ростислав Кралюк.

Між тим, він також наголосив, що автор петиції раніше й сам мав безпосереднє відношення до вивезення відходів із приватного сектору. Микола Ніколайчук цього не заперечує і каже, що, ймовірно, теж братиме участь у тендері, якщо його оголошуватимуть.

Нині збір підписів під петицією триває.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень