Як у Рівному виконують закон про роздільний збір сміття

З 1 січня 2018 року Україна зобов’язалася сортувати все сміття за видами матеріалів

Окрім цього, вона відтоді має розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне. Це зобов’язання також прописано в угоді про Асоціацію з ЄС, який підписала Україна.

Керівник Комунального автотранспортного підприємства 1728, яке вивозить з Рівного сміття, Ростислав Кралюк каже, що поки місту не вистачає контейнерів для сортування сміття:

У нас вже десь 200 контейнерів стоїть для роздільного збору - на пластик в основному. Вважаємо, що ще 200-300 треба купити.

 

Ми плануємо цього року за рахунок того, що тариф на вивезення сміття підняли, за свої кошти закупити, ну і частину, може, бюджет нам щось дасть трохи. Тим паче, що вже майданчики поробили відповідні, накриття.

 

Ювілейний не дуже забезпечений  у нас цими контейнерами, Боярка, і по центру є проблеми.

За словами Ростислава Кралюка, десь близько 2 мільйонів гривень треба на закупівлю 300 контейнерів. Адже один контейнер коштує десь 7,5 тисячі гривень. 

Також він додає, що населення вже начебто підготовлене до роздільного збору сміття. Ще цьому планують навчити школярів. Тому хочуть закупити контейнери для сортування відходів для шкіл.

А коли почне працювати сміттєпереробний завод чи сортувальна лінія, тоді, каже начальник КАТП 1728, можна буде перейти до сортування сміття на суху і мокру фракції.

Мокра фракція – це відходи життєдіяльності, переважно харчові, які будуть возити на сміттєзвалювальний полігон. А суха фракція – це пластик, папір, скло, метал, які будуть йти на сортування.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень