Зона відчуження за 90 гривень: де рівненська молодь грає в теніс? (ФОТО/ВІДЕО)

«Будуйте спортивні майданчики, а не багатоповерхівки» (с)

Занедбані, зруйновані та небезпечні. Тенісні корти, що у парку ім. Т. Г. Шевченка, радше нагадують зону відчуження, аніж спортивний майданчик для молоді. Бажаний для багатьох вид спорту вже давно став недоступним у межах міста. Нині локація абсолютно не придатна для тренувань та потребує реконструкції, хоч пограти тут вартує 90 гривень за годину.

Декілька років батьки намагалися привернути увагу колишньої влади до цієї проблеми, втім безрезультатно.

У п'ятницю, 20 серпня, представники нинішньої міської влади зустрілися з ініціативною групою батьків юних тенісистів. Вони просять довести до ладу комунальну власність та дати дітям можливість на здорове та спортивне майбутнє в рідному місті.

Ми розуміємо, що ця проблема виникла давно і дісталася новій владі у спадок, але сподіваємося, що вони покладуть край цій розрусі та почнуть нову еру тенісу в Рівному.

 

Сподіваюся, що найближчим часом будуть виділені кошти на реконструкцію тенісних кортів, - зауважила учасниця ініціативної групи батьків юних тенісистів Наталія АНДРІЙЧУК.

Олександр Третяк повідомив, що план роботи визначено і він робитиме все можливе, аби діти та молодь могли активно проводити час, а не сиділи у смартфонах. Втім зауважив, що це тривалий та клопіткий процес:

Всім мешканцям Рівного хочеться простих і швидких змін, але для ефективних рішень потрібен час.

 

Усе буде відомо після розроблення ПКД. Зараз ми можемо лише приблизно говорити, що реконструкція  коштуватиме від 1 500 000 мільйонів гривень, - додав міський голова Рівного.

Напередодні зустрічі з батьками було вирішено включити корти у технічне завдання великого проєкту з розвитку парку. Підготовка документів займе кілька місяців, тож безпосередньо до відновлення можуть приступити уже наступного року.

Насамкінець Олександр Третяк та Віктор Шакирзян вирішили скористатися нагодою та пограли з юними спортсменами у теніс, малі ж охоче поділилися знаннями та вміннями.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень