Золотий товар: Як допомогти курям краще нестися та відучити клювати власні яйця

Про догляд за птахами

В Україні ціни на яйця сягнули захмарних показників. Аби з настанням морозів власники птахів мали яйця, курям треба допомогти.

Як допомогти курям нести більше яєць

  • Проведіть світло в курник

Кури краще несуться, якщо у них є освітлення в курнику. Досить однієї невеликої лампи або ліхтарика з сонячною батареєю.

  • Стежте, щоб кури не клювали яйця

Обладнайте гніздо так, щоб несучка не бачила свої яйця після знесення. Тобто, щоб яйце скочувалося по трубі й курка не могла його дістати. Часто кури з'їдають яйця через нестачу білка в організмі. Тож не забувайте додавати в корм рибне борошно, свіжі овочі, зерна пшениці.

  • Поставте курям таз з піском

Кури можуть відмовлятися нести яйця через те, що у них завелися паразити в пір'ї. Птахи чистять своє пір'я піском, тому в курник рекомендується поставити великий таз з піском. У ньому несучки будуть купатися і спати.

  • Прискорте линяння курей

Кури линяють в кінці осені й перестають нести яйця, бо витрачають всю енергію на линяння. Щоб прискорити цей процес, треба додавати у корм білок і годувати кукурудзою.

  • Давайте курям більше вологої їжі

Щоб отримати більше яєць, годуєте несучок сезонними овочами й вологою їжею: гарбузом, кабачками, перемеленою змоченою кукурудзою. Взимку варіть курям картоплю з зерном.

Джерело: Ukr.Media  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень