Ціна вже б'є по кишені. Чому на Рівненщині подорожчали яйця

За десяток просять вже на 10 гривень більше, ніж у серпні

На Рівненщині подорожчали яйця. У магазинах десяток яєць коштує 36 гривень, преміальні виробники пропонують яйця по 44 та навіть 50 гривень за десяток. Це приблизно на 10 гривень більше, ніж було у серпні.

Фахівці кажуть – явище сезонне, адже курка з настанням осені менше несеться, зокрема зменшилося виробництво яйця й у приватних домогосподарствах. Впливає на ситуацію й війна, каже голова асоціації фермерів Рівненщини, Андрій Кузьмич:

Ціна на яйця формується залежно від кількості їхнього виробництва. Враховуючи, що частина господарств на Київщині, ті що виробляли яйце, знищені в результаті російської агресії. Частина яєць з півдня України теж не надходить, відповідно зараз яйця бракує.

При цьому виробники яєць нарікають на нерентабельність виробництва. Але Андрій Кузьмич наголошує, що торгову націнку закладають й торговельні мережі, де продукт реалізується, і її розмір на собі відчуває кінцевий споживач.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень