Скоро Великдень: для чого під час варіння яєць додають ложку соди

Лайфхак для господарок

Відварити яйце не проблема, але буває, готовий продукт важко чистити. Шкаралупа буквально приклеюється до білка, так що акуратно зняти її не виходить.

Секретний інгредієнт

Запобігти проблемі можна, якщо додати у воду харчової соди. Найважливіше правило — не переборщити. На невеликий обсяг води досить 0,5 ч. л. соди.

Якщо варите багато яєць, додайте максимум 1 ч. л.

Вода з харчовою содою перетворюється в середовище з лужною реакцією. Луг робить шкаралупу більш крихкою. Що допомагає зняти її з яйця без особливих зусиль.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному шукають собаку породи естонський гончак

Згубилася собака мисливської породи естонський гончак. Прохання повернути загубленого улюбленця за винагороду.

Знайдена картка Приватбанку

 Знайдена картка Приватбанку, універсальна. Територія газотрону. Поверну власнику який назве останні чотири цифри. +380975244009 [media=267008]

Знайдене пенсійне посвідчення

20.01.2022 на вул.Чорновола у Рівному водій VW Sharan BK2748CH Маркушевський В.О. втратив своє пенсійне посвідчення. Аби забрати документи завертайтесь за номером 0677954878

Більше оголошень