Скоро Великдень: для чого під час варіння яєць додають ложку соди

Лайфхак для господарок

Відварити яйце не проблема, але буває, готовий продукт важко чистити. Шкаралупа буквально приклеюється до білка, так що акуратно зняти її не виходить.

Секретний інгредієнт

Запобігти проблемі можна, якщо додати у воду харчової соди. Найважливіше правило — не переборщити. На невеликий обсяг води досить 0,5 ч. л. соди.

Якщо варите багато яєць, додайте максимум 1 ч. л.

Вода з харчовою содою перетворюється в середовище з лужною реакцією. Луг робить шкаралупу більш крихкою. Що допомагає зняти її з яйця без особливих зусиль.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

У Рівному знайшли техпаспорт на прізвище Поліщук

У Рівному 1 листопада знайдено техпаспорт, в районі масив Київський. Документ виданий, на ім'я Поліщук Наталія Володимирівна. За деталями звертайтесь за номером: 096 118 5225

У Рівному знайшли посвідчення водія та документи

У Рівному на автовокзалі на вулиці Київській знайшли посвідчення водія і техпаспорти, на ім'я Валерія Володимировича Смикало. За деталями звертайтесь за номером: 067 64 57 603

Більше оголошень