Скоро Великдень: для чого під час варіння яєць додають ложку соди

Лайфхак для господарок

Відварити яйце не проблема, але буває, готовий продукт важко чистити. Шкаралупа буквально приклеюється до білка, так що акуратно зняти її не виходить.

Секретний інгредієнт

Запобігти проблемі можна, якщо додати у воду харчової соди. Найважливіше правило — не переборщити. На невеликий обсяг води досить 0,5 ч. л. соди.

Якщо варите багато яєць, додайте максимум 1 ч. л.

Вода з харчовою содою перетворюється в середовище з лужною реакцією. Луг робить шкаралупу більш крихкою. Що допомагає зняти її з яйця без особливих зусиль.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень