Яйця можна тримати без холодильника пів року. Як зберігати продукти у війну
Поради, які можуть стати у пригоді
Через війну чимало українців страждає через постійне відключення електроенергії. Холодильники вдома не працюють, а відповідно й продукти у них – псуються.
Як правильно зберігати продукти без холодильника, найкраще знають мешканці сіл.
— Довго зберігати яйця мене навчила сестра, завдяки цьому рецепту вони можуть бути свіжими до пів року.
Для цього знадобиться гашене вапно, яке точно є чи не в кожного господаря. Воно має бактерицидні властивості, тому й запобігає розвитку мікроорганізмів. На банку потрібно 2−3 столові ложки. Має бути консистенції молока. Акуратно складаємо яйця у трилітрові банки, аби не побились, і до горлечка заливаємо таким розчином. Після того закриваємо банки жерстяними кришками та ставимо у підвал.
Вершкове масло я зберігаю у солоній воді, на літр потрібно дві чайні ложки солі. Продукт перед тим загорнути у фольгу.
Сало чудово збережеться, якщо його засолити та покласти в банки. А м’ясо слід замаринувати в оцті, каструлю поставити у воду і тримати у підвалі.
Ковбасу ми завжди обгортаємо у рушник, який просочений солоною водою. Лежить тиждень-півтора. Але вона має бути порізана на шматочки, - розповіла «ФАКТАМ» мешканка Житомирщини Тетяна Будько
Джерело: ФАКТИ
Радіо Трек: НОВИНИ